0

О ригиналните сценични костюми и декори са истински магнити за колекционерите и обикновено се продават на търгове срещу фантастични суми, а средствата се използват за благотворителност. Това обаче няма как да се случи, когато ценна вещ стане обект на кражба.

КЕФ ЦЕНА НЯМА: Годежните пръстени мерят любовта!

Разследвания доказаха, че крадците на реквизит често са самите актьори, които се оказват клептомани. 

Даниъл Радклиф призна в интервю за Daily Mail, че е свил не един, а цели три чифта от очилата на неговия герой Хари Потър. Продуцентите трябвало да осигуряват много бройки от култовите очила с кръгли стъкла, защото героят пораствал физически през годините. „Още пазя най-първите, които днес изглеждат миниатюрни”, казва Радклифи добавя, че всички очила били без стъкла, за да се избегнат неприятните отблясъци при снимките.

Неговата екранна партньорка Ема Стоун се снима в пет серии от поредицата и също признава, че завлякла някои дребни предмети, като най-ценният бил прочутата вълшебна пръчка на Хърмаяни. 

Сувенири

Робърт Дауни-Джуниър решил да не си играе на дребно и вмъкнал свои хора на площадката за снимките на поредния филм от сагата „Отмъстителите”. Хората му изчакали финалната битка, демонтирали гигантското „А”, което било пред централата на супергероите (А от Avengers на англ., б.р.).

КРАСОТА НАЗАЕМ: Пластични хирурзи трупат пачки от суетни актриси!

Впоследствие буквата била замъкната в офиса на продуцентската компания на Робърт Дауни. Той обаче не спрял дотук и почти блокирал снимачния процес, защото задигнал оригиналната маска на Железния човек. Актьорът обещал маската за подарък. Така трябвало скоростно да се изработва нова маска.  

С ценни сувенири от снимачната площадка се сдобил и актьорът Иън Маккелън, който играе ролята на магьосника Гандалф в поредиците „Хобит” и „Властелинът на пръстените”. В една от сцените хобитите пропадат в подземие, пълно със златни монети. Йън си натъпкал чантата и джобовете със звонк за спомен.

Но това не била най-тежката му издънка. В един от епизодите режисьорът Питър Джаксън му дава ключа от къщата на Фродо, която реално съществува в Нова Зеландия. Гандалф обаче затрил ключа и къщата останала заключена. Наложило се да викат ключар, който да отвори хобитското обиталище. Впоследствие се оказало, че Гандалф всъщност си е прибрал ключа. 

Дженифър Лорънс пък била убедена, че единствено тя може да играе ролята на Катнис в „Игрите на глада” и си отмъкнала емблематичния лък на своята героиня заедно с кожения ѝ нагръдник. 

СКАНДАЛИТЕ ВДИГАТ ХОНОРАРИТЕ: Риана пее на уше за $8милиона!

Цял костюм на героя си Дедпул откраднал и актьорът Райън Рейнолдс. „Знам, че сигурно ще загазя заради това признание, но чаках тази роля цели 10 години и просто не можех да изпусна този костюм. Сега си го държа вкъщи и понякога го обличам и тичам с него”, казва Рейнолдс в интервю за Marie Claire. 

Бедствие

Истинско бедствие бил  Марк Хамил, който играе Люк Скайуокър в „Междузвездни войни”. Той се издал случайно, след като в един от клиповете му в една от социалните мрежи на заден план се виждат цяла униформа на имперски щурмовак и още куп по-дребни детайли. Униформата била изработена специално за Хамил за Епизод IV „Нова надежда”. При снимките на „Империята отвръща на удара” Хамил успял незабелязано да прибере жабата, която изяжда Джаба. 

При снимките на по-новите серии също били установени липси. Адам Драйвър тайно изнесъл меча, с който убил екранния си баща в Епизод 7 в ролята Харисън Форд. Още като дете Драйвър бил фен на „Междузвездни войни” и когато попаднал на снимачната площадка, се развихрил.

Признава, че изнесъл шлемове, бластери и каквото успял да докопа. Всъщност актрисата Дейзи Рипли била единствената, която си признала за кражбите от сценичната площадка на епизода „Възходът на Скайуокър”. Заради нейната честност ѝ подарили светлинния меч на нейната героиня, защото се смята, че с този епизод поредицата приключва.

Костюми

Истински удар направила актрисата Дакота Джонсън, която буквално ошушкала гардероба на своята героиня от садо-мазо поредицата „50 нюанса сиво”. В интервю за Glamour тя признава, че си е взела част от костюмите.

Малцина знаят, че Марго Роби всъщност не харесва розовите тоалети, които носеше в „Барби”. Затова пък актрисата обожавала прилепналите шорти, които бяха основното облекло на злодейката Харли Куин. „Обожавам да ги нося в реалния живот”, казва тя пред MTV.

КИНОДИНОЗАВРИ С МЛАДИ БУЛКИ: Холивудските бракове с огромни разлики в годините!

Роби прибрала и знаменитата бухалка, с която героинята ѝ смазваше от бой противниците си. „Бухалката е вкъщи, точно до леглото ми. Ако някой реши да краде, да знае какво го чака”, казва Роби.
Пристрастен към сценичното бельо бил и Робърт Патисън от вампирската сага „Здрач”. Всеки ден той си тръгвал с нов чифт гащи. „Не знам откъде ги взимаха, но бяха много качествени. Износвах ги в реалния живот”, казва Патисън пред CBS.

Заловен

Том Холанд пробвал да отмъкне костюма на Спайдърмен, но го спипали. 

Крис Хемсуърт се сдобил с цели пет чука на Тор, които били използвани в различните серии за „Отмъстителите”. „Останал ми е само един и той е точно пред вратата на тоалетната вкъщи”, казва той. 

Без грам колебание действала Дженифър Анистън, която изкъртила неоновата табела за сериала „Приятели“ в бар Central Pаrk. 

Емилия Кларк се засрамила и не се решила да отмъкне нищо от снимачната площадка на „Игра на тронове”, където играе Денерис. Но затова пък брат ѝ, който работил като реквизитор, откраднал знамето на рода Таргариен и ѝ го поднесъл за рождения ден. Кит Харингтън още пази в дома си статуята на Джон Сноу, а Мейзи Уилямс признава, че е задигнала камата на своята героиня Аря Старк.