0

П о света е пълно с жени, от които само можем да се учим. Тези дами се опитват да изглеждат млади и успяват да създадат лек и весел образ въпреки възрастта си. Случва се обаче и обратното - млади момичета да изглеждат по-възрастни от годините си. Хората дори казват в такива случаи: „Прилича на лелка“. За да избегнете подобни подхвърляния по ваш адрес, трябва да вземете предвид много нюанси и да изберете подходящите дрехи, аксесоари и грим.

Интернет порталът AdMe посочва 10 детайла от външния ни вид, които добавят към възрастта ни няколко излишни години.

1. Обувки тип „Мери Джейн“

AdMe.ru

Този модел обувки със задължителната каишка моментално добавя няколко години върху реалната ви възраст и е в състояние да разруши и най-стилния образ. Тези, които ги избират, обикновено имат железен аргумент: удобно им е. Разбира се, ежедневните обувки трябва да са удобни, но трябва да бъдат и стилни. Алтернатива са всякакви други затворени обувки без презрамка и със заострен нос. Това ще помогне визуално да се разтегне силуетът. Каишките отгоре са подходящи само за отворени летни сандали.

2. Плетени мрежести дрехи

AdMe.ru

Към плетените дрехи трябва да се подхожда много внимателно. Обикновената плетка изглежда стилно, докато тази с елементи на дантела е старомодна и видимо състарява жената.

3. Безформена чанта

AdMe.ru

Обемна чанта без определена форма кара хазяйката си да изглежда по-стара, отколкото е. Затова е по-добре да избягвате такива модели и да избирате чанти с определена геометрична форма. Те структурират силуета и подчертават модерността. Също така не избирайте чанти с декор и изобилие от аксесоари. По-добре да обърнете внимание на опростен дизайн и гладка кожа.

4. Пола „годе“

AdMe.ru

Външно този модел наподобява стандартна пола-молив, която от коляното рязко се разширява. На теория този стил трябва да балансира пълните бедра, но дамите трябва да знаят, че това е ретро и състарява, посочват моделиери.

5. Шал във фолклорен стил

AdMe.ru

Шалът с фолклорни шарки значително състарява дамите. Ако го носите в класическата комбинация с кожено палто, то тогава нежеланият ефект допълнително се усилва. Шалът трябва да е в контраст: можете да опитате да го комбинирате с дрехи в стил минимализъм, милитъри или рокерски.

6. Лъскави чорапогащи с телесен цвят

AdMe.ru

Чорапогащите от ликра бяха последен писък на модата, но през 90-те години на миналия век. Сега те са признак на лош вкус. Те значително опростяват изображението и правят краката да изглеждат пълни. Когато избирате чорапогащи с телесен цвят, можете да обърнете внимание на матовите варианти, които отговарят на вашия тон на кожата.

7. Масивни украшения

AdMe.ru

Дългите гердани от разноцветни камъни или стъкло видимо състаряват собственика си. Същият е ефектът и при носенето на пръстени с огромни камъни. Това важи за младите момичета. При възрастните дами масивният пръстен може да отклони вниманието от зрялата кожа.

8. Барета

AdMe.ru

Преди време се смяташе, че този аксесоар е елегантен и придава на дамите уникален френски шик. Оказва се обаче, че френските жени през есента или не носят никакви шапки, или носят качулки. Като цяло баретата не добавя бохемност към изображението и изглежда старомодно.

9. Ярки шарки

AdMe.ru

Най-опасната зона за ярките шарки е около лицето. Тук трябва да поставите цветовете, които точно ви отиват. Ако сте любител на ярките шарки по дрехите, то ги оставете за долната част на тоалета си.

10. Шалове

AdMe.ru

Всичко зависи от това как шалът е вързан и с какъв тоалет се носи. Колкото по-сложен е методът на връзване, толкова по-възрастна изглежда жената. За да създадете младежки вид, трябва да носите този аксесоар небрежно. Модни дизайнери предупреждават, че шаловете могат да се комбинират само с ежедневни дрехи, но не и с делови костюми.

* Автор: Цвета Дилова