0

З вездите понякога имат специални изисквания за гостуванията си у нас, но по този начин са предразполагани да дадат всичко от себе си на концерт или снимки – или поне така се предполага.

Легендарният китарист на „Дийп пърпъл“ и „Рейнбоу“ Ричи Блекмор, който няколко пъти идва у нас, през 2007 г. пристига с групата, която прави с жена си Кендис Найт. Двамата поставят дълъг списък с условия. Сред тях са интериорът на хотелския апартамент да бъде решен в черно, прозорците да са затъмнени със специално черно фолио. Налага се цялостна декорация в мрачни готически тонове, които изискват двете звезди. Има искане и апартаментът да не е на 13-ия етаж, а в асансьора фаталният номер да бъде заличен.

На вечеря Ричи Блекмор брои всякакви неща и много внимава в стаята да няма 13 човека, приборите също да не образуват фаталното число или кратно на него, както и салфетките. Имал си специален ритуал с кой крак да пристъпва при влизане в ресторанта, както и броял стъпките, които прави, да не са кратни на 13, разказаха пред „Телеграф“ запознати, занимавали се да удовлетворят желанията на звездите.

Звездно

Затова изискванията на родните звезди са направо повече от скромни. Знае се, че на всеки концерт Лили Иванова държи на няколко неща на сцената – масичка, на която да има мед и вода на стайна температура. Няколко пъти тя пробвала да й ги предоставят организаторите, но след това примата на естрадата решила сама да си ги носи заедно с другото оборудване за концерта, за да са удобни и точно такива, каквито тя желае. В последните години Лили използва мед от Родопите, като производителите имат сертификат, че това е най-чистото екологично място в Европа. Производителят й докарва няколко буркана с този еликсир от природата, а след това Лили си похапва от него, даже на сцената. На масичката понякога, но много рядко, слага и чист натурален шоколад, а не от срещаните често у нас варианти с подсладители. Държи и на стойка за ноти, на която много често, даже винаги, поставя текста на песните, които смята да изпълнява, и то в реда на съответната последователност. Но се е случвало няколко пъти в пристъп на недоволство, че музикантите й не правят нещата така, както иска или при някакъв технически гаф, Лили да си изкарва яда на стойката и я бута или събаря листата с текстове на земята.

Разминаване

Стивън Сегал снима филми и изнася концерти у нас.

 Стивън Сегал снима филми и изнася концерти у нас.
Телеграф

Стивън Сегал по принцип не поставял изисквания за гостуванията си у нас и по света, но точно в София се случва да формулира единственото и най-категорично настояване към тези, които го канят за снимки на филми или за изпълнение на песни. Звездата от „Под обсада“ в миналото е имал спречкване с Жан-Клод ван Дам и оттогава двамата не се разбират, но то не става достояние на пресата. Така, при идването си за пореден път в столицата, щастливият Стивън Сегал слиза от лимузината пред хотела и заговаря пиколото, а последният му казва, че преди няколко часа при тях се е настанил и Ван Дам. Следва светкавичен смъртоносен поглед от Сегал, който, без да мисли много-много, веднага се обръща и направо връхлита в лимузината, казвайки на шофьора да кара към летището. От въпросния централен столичен хотел разказаха пред „Телеграф“, че всички били в потрес и се чудели какво са объркали, та да накарат иначе спокойната и доста дружелюбна звезда, която и преди е отсядала при тях, да изчезне с такава бясна скорост. Скоростно говорили с хора, навътре в киното, и от тях разбрали, че Стивън Сегал имал дълбоки и непреодолими различия, стигащи до желание за як бой с Ван Дам. А при следващите си гостувания американският актьор поставял едно задължително условие - белгиецът да не е в този град и най-добре да не е в тази държава, където отива Сегал. Ван Дам от своя страна не повдигнал подобни изисквания, настоявал само да бъде на спокойно място (което явно изключва също наличието на Стивън Сегал), за да може да се подготвя за снимките на екшъните си.

Плодове

Когато Джейсън Момоа бе у нас за снимките на фентъзи екшъна „Конан Варварина“, той даде единственото си интервю пред „Телеграф“. И тогава разказа с типичното си веселяшко отношение към живота доста интересни случки. Твърдеше, че поддържа добрата си физическа форма с много секс. А като актьор в главна роля му се полагало да има и специални изисквания. И той се чудил какво да посочи, накрая казал, че иска да има много пресни плодове по всяко време. И като го попитали дали ще уточни какви, той посочил грозде на големи зърна. Така и в луксозната му каравана, и в апартамента, където бе отседнал с тогавашната си жена, Джейсън бе обсипан с големи количества грозде и черпеше всеки с него.

Рейчъл Никълс играеше в „Конан“ красавицата, която Варварина спасява от злото. Като я питали какво иска, тя казала, че държи да й посочат хубав хотел на Българското Черноморие, където да пристигне в края на лятото заедно с родителите си. На нея много й харесало у нас и идваше няколко години поред на почивка.

Рапър

DMX ще го помнят с шоуто, което правил.

 DMX ще го помнят с шоуто, което правил.
GETTY IMAGES

Не всички изисквания на звездите стават ясни, но едни от най-забавните били покрай гостуването на рапъра DMX. Налагало се рапърът няколко пъти да отлага гостуването си у нас, накрая дошъл по Коледа и изнесъл концерт след Нова година. Но държал за подготовката си на две неща – специален много скъп коняк и марка желирани бонбони. Сладостите били намерени, но търсенето на коняка доста затруднило организаторите на концерта. Ходили в магазини на големите градове у нас и все не можели да намерят точно този вид, който искал DMX. Накрая решили да отскочат до Атина, където в един магазин намерили въпросния коняк. А DMX, който преди няколко години издъхна изненадващо, се оказал много свестен тип и весел човек. Пийнал само една малка чашка от коняка, другото дал на своите хора. Взел солидна сума пари в себе си и започнал да ги раздава пред ЦУМ на бежанци и бедни хора. Преди това посетил храма „Александър Невски“ и там запалил свещи, като се помолил искрено за здравето си, но и за спасение душата на баба му – единствения човек, който го обичал искрено, както обяснил на организаторите. Дал като дарение 10% от хонорара си на църква. Направил дарение и на сиропиталище.