0

Н а 20 август 2024 г. Дженифър Лопес подава молба за развод с Бен Афлек след две години брак и изпълнява предначертаната от астрологичната й карта съдба, твърдят водещи експерти в областта.

СЛАДКО ОТМЪЩЕНИЕ: Джей Ло лъсна полугола на премиерата на филма на Бен Афлек! (СНИМКИ)

ВЪПРЕКИ РАЗВОДА: Хванаха Джей Ло с халка на пръста! (СНИМКИ)

Тази стъпка бе предприета на втората годишнина от сватбата на холивудската звездна двойка в Джорджия и съвпадна с изпълненото с катарзиси пълнолуние във Водолей, което пряко повлия и на двете им астрологични карти, твърдят западни експерти.

Водолей

Пълнолунието бележи завършване, кулминация и напълно затворени цикли. Водолей, известен със своята независимост и желание за свобода, управлява Седмия дом - на брака и обвързването в Лъв - слънчевия знак и на Лопес, и на Афлек - подчертавайки края и пълното закриване на тяхната връзка, твърдят астролозите.

ПРЕЖАЛИ ДЖЕЙ ЛО: Бен Афлек заби наследничка на Кенеди! (СНИМКИ)

В това време въпросното пълнолуние също така създаде квадрат към Луната в Скорпион на Лопес, която управлява нейния Десети дом, отговарящ за репутацията, и също така активира Петия й дом - на децата, романтиката и любовните връзки. Уран, който управлява Водолей, също изигра значителна роля в тази ситуация, той е в опозиция на Луната на Лопес, преминавайки през нейния Осми дом - на интимни съюзи и споделени ресурси.

Това се приема от астролозите, че може да създаде напрежение между желанието за уединение и емоционална стабилност и желанието да се освободи от объркващи ситуации.

Сатурн

Трябва да се отбележи, че междувременно Афлек има Сатурн - планетата на дисциплината, структурата и бащинството, а и управителя на неговия Седми дом, който е на брака - близо до средата на небето, което може да повлияе на неговата дисциплина, репутация и родителство. Така астролози припомниха, че когато за пореден път Бен Афлек и Дженифър Лопес се събраха, имаше предупреждения как звездните карти на двамата са твърде еднакви, за да могат тези остри камъни да мелят брашно и дълго да са заедно под един покрив.

СЪСИПА БЕН АФЛЕК: Джей Ло подаде документите за развод на годишнината от сватбата!

И Слънцето, и Меркурий както на Дженифър Лопес, така и на Бен Афлек са в Лъв. И двамата актьори са родени под този кралски, творчески и страстен знак. Лопес е родена на 24 юли 1969 г. в Бронкс, Ню Йорк, а Афлек е роден на 15 август 1972 г. в Бъркли, Калифорния.

Лъвът е известен със своята харизма, топлота и лидерство и не обича да бъде държан в сянка, което обяснява срещата им по време на снимките на филма „Трудна свалка“ (Gigli в оригинал) през 2003 г. Този филм подчерта техните привлекателни личности и позволи на публиката да види химията помежду им, смятат познавачите на киното и небесата.

ОТ ЦВЯТ НА ЦВЯТ: Бен Афлек забрави за Джей Ло! (СНИМКА+ВИДЕО)

Освен приликите между техните слънчеви знаци присъствието на Меркурий в Лъв също загатва за сходния им манталитет и чувство за хумор. Енергията на Лъва обаче има и обратна страна: понякога може да предизвика усложнени ситуации, тъй като огнената сила и гордостта правят компромисите много трудни, даже невъзможни, смятат астролозите на звездните двойки по света.

Скорпион

Лунният знак и на двамата е един и същ - той е Скорпион. В астрологията Луната символизира емоциите, вътрешния мир и чувството за сигурност. Скорпионът е воден знак, търсещ дълбочина и интензивност, жадуващ за пълно обединение с другия човек. Известен е и със силата на своя личен и интимен характер, като избягва повърхностните връзки.

Не е тайна за светските хроникьори, че Лопес и Афлек имат силна емоционална връзка. Въпреки че се разделиха преди сватбата, години по-късно те се събраха отново. В своя документален филм, пуснат по Prime Video, „Голямата любовна история, която никога не е разказвана“ (The Greatest Love Story Never Told), Дженифър Лопес откровено сподели със зрителите своето виждане за миналото си с Афлек и изпитанията, през които двамата са преминали.

ИДИ МИ, ДОЙДИ МИ: Джей Ло и Афлек се събраха! (ВИДЕО)

„През тези години се чувствах сякаш съм изгубила любовта на живота си“, каза тя за времето след раздялата на двойката през 2004 г. И допълни: "Загубата на най-добрия ми приятел беше много болезнена и не можех да говоря за това дълго време. Това беше най-трудният момент".

Двата лунни знака, определяни от Скорпион, са привлечени от желание за близост и дълбока интимност, но в същото време и от непреодолимо усещане за уединение. Именно интензивността на емоциите на Скорпиона може да създаде проблеми, особено по въпроси като ревност, доверие и склонност към недоволство.

Карма

Кармични предпоставки за тази раздяла се виждат в наталните (рождените) карти на Джей Ло и Афлек.

Северният възел на Дженифър Лопес съвпада със Средата на небето при Бен Афлек. Когато Северният възел на един човек съвпада с Десетия дом на друг по отношение на теми, свързани с кариера, наследство и репутация, това може да означава, че връзката им значително влияе върху социалния им живот и стремежи.

В този случай Северният възел на Дженифър Лопес съвпада със Средата на небето при Бен Афлек, която се пада в Риби. А това според астролозите предполага, че връзката им е била не само дълбоко лична и силно романтична, но също така е включвала въпроси на вярата един в друг и какво наследство оставят след себе си.

НА ФОНА НА РАЗВОД: Бен Афлек по-щастлив без Джей Ло! (СНИМКА)

Предполага се, че такава връзка има кармично значение, което потенциално доближава и двамата до възлови моменти от техните съдби. Но тази интензивност обаче може да създаде значително напрежение в отношенията им, тъй като те са изправени пред обществените очаквания и собствените си амбиции.

Най-забележителното е, че Северният възел на Джей Ло в Риби взаимодейства с нейните Нептун и Луна в Скорпион, активирайки Петия дом на Афлек, отговарящ за творчество, любов и себеизразяване. И двете страни може да са се смятали взаимно за източници на вдъхновение, но всичко е много по-дълбоко от това, с тайнственост отсичат астролозите.

Имението, което видя любовта на Бен Афлек и Дженифър Лопес (СНИМКИ)

И дават пример за това. Мистериозният енергиен обмен на Нептун при Джей Ло в Скорпион (в Петия дом на Афлек, както отбелязахме по-горе, отговорен за романтиката, страстта и творчеството) потвърждава силното привличане между Дженифър и Бен. Вдъхновена от любовта си към Афлек, Джей Ло дори създаде документален филм. Красотата, иронията и трагедията на тяхната любовна история са преплетени, отразявайки влиянието на нейния Нептун и Луната в Скорпион.

Астролозите обаче предупреждават, че тази история може би още съвсем не е завършила и е напълно възможно да има продължение в сюжета.