0

П остоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови състав на районния съд в Сливен спрямо 24-годишния жител на квартал Надежда Николай Джамбазов.

Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови състав на районния съд в Сливен спрямо 24-годишния жител на квартал Надежда Николай Джамбазов.

Спрямо младия мъж е повдигнато обвинение в извършването на хулигански действия, съпроводени със съпротива на орган на властта и закана за убийство към полицай.

Мургавият Джамбазов е бил задържан на 19 януари при опит на униформени да прекратят уличен конфликт , при което ромът извадил самоделна сабя /метална шина с предварително заострен връх/ и я насочил към гърдите на единият от полицаите с думите: „ …. ще ти изтръгна  гръкляна“ , след което заявил на колегата му  „Ще дойда до апартамента ти и ще те запаля!“.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Джамбазов  е извършил престъпленията, за които е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че мъжът може да се укрие или да извърши ново престъпление.Запознати припомнят, че зад гърба си Джамбазов има вече няколко присъди , а името му фигурира в поне 3 висящи производства за кражби, грабежи и държане на наркотици.

Определението на Районен съд – Сливен може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в града.