0


Изследванията на уролозите доказват, че смущенията в ерекцията настъпват с възрастта. Преди 30-ата година от тези проблеми се оплакват едва 2% от мъжете, но след 42-рата година от засечки в леглото се оплакват  42 на сто от европейците. След тази възраст  трудностите с ерекцията нарастват с всяка изминала година, докато към 50-те нормален секс могат да правят едва 39% от мъжете.
Всъщност понятието смущение в ерекцията е елегантното наименование на импотентността. Уролозите и сексолозите го използват в последните години, за да не накърняват и без това уязвимата мъжка психика заради неуспехите в леглото.
Преломната възраст, от която сексуалните възможности започват да намаляват, е 44 години, след тях потенцията отслабва с голямо темпо, тъй като намалява тестостеронът, а оттам и ерекцията.


Изследвания на сексолози от Глазгоу показват, че в тази възраст не само намалява сексуалната активност, но спада и либидото. Затова дори мъжете да успеят да се изявят, все
не са удовлетворени
от секса
Това обаче не е патология, а закономерност, свързана със стареенето на организма.
Според световната статистика над половината мъже между 40 и 70 години имат трудности с вдигането на самолета, рядко успяват да го отлепят от пистата.
Все по-чести стават „проблемните” полети и на по-младите, под 40-те. Сред  причините са стресът, психозите, хипертонията, урологичните заболявания и неврологичните смущения. Това важи напълно и за българите.
Независимо че нашенците не са пощадени от рисковите фактори, които удрят по мъжествеността им, едва 10% търсят лекарска помощ. Причината е, че сънародникът ни по традиция се изживява като мачо и му е твърде трудно да сподели проблема. Той предпочита
да си купи хапче
или гел
от аптеката и дори възбуждащи аксесоари от сексмагазин. Според международно проучване на потреблението българските мъже купуват най-малко 500 000 стимулиращи таблетки годишно, като за тях харчат около 16 млн. лева. В това число не влиза пазаруването от интернет.
Стресът е една от основните причини за еректилната дисфункция. Наред с него обаче влияние оказват и редица заболявания.
Диабетът, както високото кръвно налягане и заболяванията на сърдечносъдовата система нарушават функцията на малките кръвоносни съдове, което води до сериозни смущения в сексуалната функция на мъжа. За задълбочаване на проблема допринася и нездравословният начин на живот – обездвижване, прекомерна употреба на алкохол и стероиди и недоспиване. Независимо че това са основните причини за проблема, кои точно са те, може да определи само специалист. За целта мъжът трябва да отиде на андролог или уролог. Това са лекарите, които не само ще диагностицират заболяването, но и ще предпишат най-адекватното лечение.

Десет храни превръщат всеки нашенец в мачо

Всеки трети мъж се сблъсква понякога със сексуални проблеми. Малцина обаче търсят лекарска помощ. Някои обаче знаят как да преодолеят половата немощ, като употребяват предимно храни, които я подпомагат.
Едно от най-бързите за приготвяне, но и за най-бързо вдигане на самолета са обикновени пържени яйца, но с лук. Това се дължи на белтъка в тях и съставките в растението.
За да повишите сексуалната си активност, хапвайте поне веднъж седмично добре сварена скумрия (може и под формата на рибена чорба) или бульон от раци. За тази цел вършат работа и всички видове семена и ядки, но най-ефикасни са сусамът, орехите и бадемите.  Ефектът идва още по-скоро, ако ги приемате леко запечени и объркани с мед така, както ги  хапват индийците за полова мощ.  
 От древни времена смокините се използват на Изток за подобряване на потентността. Те укрепват мъжката сила, стимулират работата на сърцето (което е от значение в леглото), а освен това лекуват бъбреците и черния дроб.
Настърган женшен в количество колкото на върха на ножа е спасението на китайските мъже. Те го приемат с ориза, с чай или просто с вода. Ако женшенът се пие с  пчелно млечице, не само ще възстановите изтощения си организъм, но така ще се справите дори с безнадеждни форми на полово безсилие;
Цветният прашец най-добре от всеки друг продукт възстановява мъжкия хормонален баланс и активизира половите жлези. Освен това се подобрява и общото здравословно състояние. По половин чаена лъжичка два пъти на ден и напълно достатъчно, за да постигнете желаните резултати.
Мед и пчелен прашец - тази смес е отлично средство за борба с ниска потентност и безплодие. Приема се по 1 чаена лъжичка дневно;
Лукът с мед  не само, че възстановява потентността, но и оказва общоукрепващо действие върху целия мъжки организъм. Смесете настърган лук и мед в пропорции 1:1. Приема се по 1 супена лъжица сутрин и вечер в продължение на месец;
Така нареченият мъжки чай може да си приготви всеки сам. Той представлява  микс от листа от червена боровинка, магданоз и листа от малина. Подходящ е при всякакви неразположения, свързани с работата на простатата. Пие се веднъж дневно.