П илешките бутчета, които натровиха работниците от месарското предприятие“ Екомес“ в пазарджишкото село Величково, са били със стафилококова бактерия. Това са показали взетите проби от хората, консумирали пилешкото месо със салата от картофи, доставена от кетърингова фирма от пловдивско. Пострадалите са стабилизирани и в добро общо състояние и лекарите ги изписват поетапно.От всички 32-ма, които не са хоспитализирани, но са консумирали от храната са взети секрети за микробиологично изследване и са разпоредени съответните противоепидемични мерки. Инцидентът с натровените работници от месарското предприятие във Величково стана в четвъртък късно следобяд, като сигналът бе постъпил към 17 ч. в областната дирекция по безопасност и контрол на храните в Пазарджик. Работниците били в почивка на обяд и трябвало да се нахранят, като си поръчали индивидуални опаковки с пилешки бутчета и картофена салата. Малко след като се нахранили около 40 работници са имали оплаквания-гадене, повръщане, разстройство 2-3 часа след консумацията. Потърсилите лекарска помощ са 20, като 15 от тях са хоспитализирани в Инфекциозно отделение на областната болница в града.
Монитор


















