0

 

Пъстрота и класически шик се комбинират в едно при дрехите, които ще носим тази пролет. Късите прически и нокти отново се завръщат на мода, като най-актуални за сезона са пепелявите руси тонове в косата. Гримът е семпъл и леко изразителен.
Направи си сам
Добре поддържаните нокти не са проява на суетност, а признак на уважение към самите нас. Освен класическия маникюр един от най-желаните тази година е и лунният. Идеята при него е да се запази онзи светъл полумесец, който всички имаме в основата на ноктите си. Съществуват различни начини да си направите лунен маникюр. Като начало обаче оформете добре ноктите си. Те не трябва да са квадратни, а с обли крайчета. Ако имате по-точна и уверена ръка, можете да се постараете да обходите с четката естествения бял полумесец на ноктите ви. Не е нужно да го правите перфектно. След като лакът изсъхне, с помощта на клечка за уши или стара четка за грим, потопени в лакочистител, може да почистите полумесеца и зацапаното. Друг по-лесен вариант е да залепите най-обикновена лепенка с обли краища на ноктите си там, където ще бъде полумесецът, след което боядисвате отгоре, изчаквате леко да стегне, махате лепенката и ще получите красивите дъги. Когато лакът изсъхне, нанесете задължителния топлак за повече блясък и издръжливост на маникюра.
Косата
Наскоро един остарял тренд се завърна на мода. Карето, което Риана възроди през 2007 година, отново се завръща тази пролет. Карето обикновено е строго, късо и едва закриващо лицето. Този сезон обаче карето може да бъде и дълго. При това най-добре – в наситен цвят. Наличието на бретон също е препоръчително. Ако не сте любители на строгите линии, има нещо и за вас. При дългото каре се допуска и творчески безпорядък - прическата трябва да изглежда леко недовършена и романтично небрежна. Късото каре пък е една от най-лесните за поддържане и в същото време ефектни дамски прически. За да се впишете напълно в модните тенденции тази пролет, мо­жете да заложите на руси пепеляви тонове в косата или пък шоколадови нюанси.


Руж
Грим във всички цветове на дъгата, голямото завръщане на ружа и брокат по цялото лице са малка част от тенденциите в грима, които ще виждаме навсякъде през 2017 година. Леко и нежно очертани очи в ярки цветове, които могат да се комбинират. Сияйна кожа и яркорозов руж. Грим без грим. Ако за изминалото лято беше актуален естественият, но все пак забележим грим, през следващото лято ще е модерно да изглеждате така, сякаш не сте ползвали козметика. Това се постига с леки текстури с тоналност, близка до натуралния тен, съвсем малко спирала и малко светъл руж. Вероятно познавате техника, която изсветлява тена и засилва сиянието на изпъкналите части на лицето. Използват се хайлайтери, сияещи пудри и кремове. И почитателите на силните цветове в грима не са подминати от модата за следващата година. Ярки сенки с очертани контури -  такъв грим ще покаже умението ви да работите с цветовете.

Сенките далеч от изкуствените мигли

Хит тази пролет сред дамите ще са изкуствените мигли. Специалистите припомнят, че те трябва да се сменят на третата или четвъртата седмица. И предупреждават да се внимава със спиралата. Тя не вреди, когато е поставена само в края на миглите, и не трябва да се слага всеки ден. Причината е, че в спиралите има липиди, които разграждат лепилото. Дамите с удължени мигли трябва да внимават да не попада мазно върху удълженията като фондьотен или сенки. Освен това след поставяне, както и след всяка поддръжка не бива да се мокрят поне четири часа, три дни не бива да се ходи на солариум и не трябва да се правят никакви процедури на лицето. Освен черни копринени мигли се предлагат и цветни, които могат да бъдат поставени само за акцент или по цялото око. В момента хит са така наречените 3D мигли. Те придават изключителна гъстота. Апликират се по няколко косъмчета на една мигла, като плътността на една от тях е много малка. По този начин не натежават на естествената.