0


Приглушена светлина с тиха, романтична музика, ароматни свещи и никакъв телевизор. Идеалната атмосфера за еротичен масаж. Разбира се, маслото е абсолютно задължително. То не трябва да е много мазно и с прекалено силен аромат, за да не дразни очите, както и интимните части на тялото.

 


Ароматите са различни, както и вкусовете за тях – сандалово дърво, лимон, лавандула, бадемово масло. Когато е по-хладно, подходящо за масаж на любимия е масло от розмарин. Освен, че ще запали страстта, то действа като мозъчен стимулант и влияе добре на дихателната дейност. Маслото е известно и с подмладяващите и тонизиращите си свойства. То оказва благоприятен ефект върху кожата и пречи на нейното отпускане. Бори със свободните радикали, които са главният виновник за стареенето. Няколко капки от масло от розмарин, прибавени към бадемово са отлично средство за масаж. Розмариновият екстракт засилва кръвообращението. Незаменимо е и при борба с целулита. Може да го добавите и във ваната. Така ще релаксирате ума и ставите. Масажирането на областта на сърцето пък може да накара хората със сърдечни проблеми да се почувстват като преродени.
Техника
Можете да масажирате партньора си на леглото или на пода, но земята е по-стабилна основа за натиска и дава повече свобода на движение, казват сексолозите. Не забравяйте да поставите възглавница под масажирания, така ще му е по-приятно. Когато любимият лежи по корем, тя поставя се под стомаха му, а когато е по гръб – под таза. В началото движението трябва да е отпускащо. Затова започнете масажа от гърба, като бавно плъзгате ръце. Акцентирайте върху врата и раменете. Нежните докосвания там ще възбудят половинката ви. Преместете длани върху задните части без да прекалявате с натиска. Концентрирайте се върху краката, които се нуждаят от релакс. И не забравяйте стъпалата – там има силни ерогенни зони. Можете да задържите пръстите си върху палеца на крака, но внимавайте натискът да не е прекалено силен.


Във водата
Аквамасажът се прави се в банята под душа или във ваната. И тук могат да горят ароматизиращи свещи, да звучи нежна музика и да има чаши с искрящо шампанско или изстудено бяло вино. Влезте под душа или във ваната и оставете кожата ви да се отпусне от топлата вода. Второто действие е да се подсушите и намажете с ароматни масла. Трето – измивате се след намазването с леко хладен душ. Няма страшно, няма да настинете, защото следва четвъртото действие. При него следващото средство е ароматният шампоан, който втривайте взаимно в косите си. Ледените кубчета си остават неизменно средство за повишаване на страстта. За да получите очаквания ефект обаче, те трябва да са престояли известно време на открито и да са започнали вече да се топят. Затова, преди да започнете масажа може да го опитате. Само лед, близък до температурата си на топене, действа приятно възбуждащо.
Сладко
Масажът с шоколад стимулира разбиването на подкожните мазнини, оттичането на лимфата и изхвърлянето на токсините. В кафявата кремообразна маса се съдържат и други вещества освен какао и кафе. Щом тя се нанесе върху тялото, температурата се повишава. Загрява-нето увеличава ефекта, защото допълнително ускорява метаболизма. Така активните вещества от маската проникват по-надълбоко. Ефектът е особено добър при болки в гърба от схващане, обездвижване и стрес. След специфичен масаж на проблемните точки в гърба заливането с топлата шоколадова каша и увиването с фолио болката отшумява и преминава по-бързо. Шоколадовата заливка може да се направи и след излизане от сауната. Тогава релаксът е пълен.