0

И стория с жена в безпомощно състояние беляза деня на продавач-консултанта Десислава Любомирова, която работи в магазин, намиращ се на столичната улица „Г. С. Раковски“. Отивайки на работа, я заварва пред вратата. Любомирова описва пред „Телеграф“, че жената, която според нея е клошарка, е дишала тежко и е била трудноподвижна. 

„Линейката дойде след половин час и повече. Погледнаха я и без да я прегледат, си тръгнаха“, разказва възмутено тя и добавя, че й казали, че жената е пила и не е за тях. 
След това позвъняла на полицията, но докато чака екипа, друг човек спира случайно преминаващи полицаи. След снемането на самоличността й униформените викат също Бърза помощ, която пристига на адреса и я откарва в болница. 

Десислава Любомирова уточнява, че жената има лична карта, тя е 67-и набор и от полицай е разбрала, че е с инсулт и кръвоизливи. От съседи научава, че жената лежи пред вратата й от 06:30, а е откарана към лечебно заведение едва след 12 часа на обяд. 

„Телеграф“ потърси Бърза помощ, откъдето потвърдиха за случая. Оттам обясниха, че жената е настанена в „Пирогов“ и диагнозата за инсулт не се потвърждава. От думите им става ясно, че жената страда от алкохолна невропатия и затова е в това състояние. В конкретния случай тя не е била пияна. Става ясно, че преди два дни спешен екип отново се е отзовал на сигнал за нея, но на ул. „Екзарх Йосиф“ и докторът от първоначално отзовалия се екип е разпознал жената и затова не я е прегледал на място.