0

Т рима мъже с качулки се възползваха от факта, че футболистът Джъстин Клуйверт беше на лагер с отбора си Валенсия в Майорка с Валенсия, за да извършат обир с употреба на брутално насилие в квартала Бетера в сряда, съобщи Plaza Deportiva.

Според този портал крадците са заплашили и били приятелката на нидерландския футболист, като през това време са отмъкнали плячка на стойност около 160 000 евро - часовници, бижута и дрехи от най-добрите марки.

Нападателите издебнали жената да се върне у дома след разходка на кучето, за да се промъкнат в имота, докато алармата е изключена.

Обирът бил извършен много бързо, само за две минути те задигнали всички по-ценни предмети, след като набили приятелката на футболиста, за да я накарат да им каже къде са скъпите неща.

Тя е с леки наранявания.

След като нападателите избягали от къщата, в която нахлули през градината, младата жена сигнализирала Гражданската охрана и охранителните екипи на урбанизацията. 

Според описанието й става дума за трима а нападатели с качулки, които говорели с английски акцент.

Властите подозират, че обирът е извършен от организирана банда, която следи ежедневието на футболистите чрез социалните им мрежи, за да избере най-добрия момент за нападението на домовете им. 

През август подобна атака бе извършена в къщата на Саму Кастилехо в същия район, докато той участваше в мач.

А през април миналата година бе ограбен и домът на защитника на Леванте Шкодран Мустафи, който също се намира в Бетера.