0

М ъртвопиян руски гражданин постави антирекорд за шофиране в нетрезво състояние. 48-годишният турист буквално припаднал пред униформените. Екшънът се разиграл посред бял ден в курорта Свети Влас във вторник.  В около 18.00 часа в Районно управление - Несебър е получен сигнал от граждани, че неадекватен водач шофира лекия си автомобил "на осмици" по улиците.

Возилото криволичело и се удряло ту в левия, ту в десния тротоар. Униформените веднага пристигнали на място и открили пияния шофьор  на ул. "Роза" до супермаркет "Марина" в Свети Влас. 

Когато ченгетата дошли, заварили руснака да седи в безпомощно състояние на бордюра. Той се опитал няколко пъти да се изправи на крака, но залитал и падал по очи на тротоара. При последния опит, руснакът буквално сее строполил като талпа и дълго не е помръднал.

След като се свестил, е тестван е за употреба на алкохол, като дрегерът отчел - 3.69 промила в кръвта му. Руснакът е дал и кръв за химичен анализ. От полицията съобщават, че е задържан  за срок до 24 часа, а работата по случая продължава.