0

Клисарката на църквата в Дъбово е крила дрога в олтара. Тя, мъжът й и двамата им синове близнаци са арестувани. Вижте коментара по темата на главния редактор на вестник „Телеграф“ Виктория Пенкова.

Дъбово ми е Сицилия. Все едно гледаме мафията в Италия, но побългарена по изключително просташки и безобразен начин. Основното правило обаче е едно – мръсният бизнес се държи от членове на фамилията, външните се държат далеч, а скривалището често е някой близък храм. Нищо чудно и приходящият свещеник да е знаел, но да си е затварял окото. Това е недоказуемо, но е версия, която трябва да се разследва.

По-страшното обаче е друго. Тарторът е лежал в затвора за убийство. Излежал си присъдата, излязъл на свобода и вместо да е нов човек с изненадващо развит морал и ценности, не станал и той клисар като жена си, ами се върнал пак в подземния свят. Защото, не се лъжете, тази фамилия е крила доста трева, тя не е за продажба, а най-вероятно за трафик. И най-бруталното е, че тези родители - убиец и клисарка, са въвлекли в бизнеса и двамата си синове на по 18 години. Тук добрата новина е, че момчетата са пълнолетни и ще могат да лежат в затвора в реален срок, а не като непълнолетни да ги пуснат веднага и това да им даде още по-голямо чувство за безнаказаност. И без това родителите им го притежават в излишък.

Ето така усещането за беззаконие у нас удари и църквата. Това пък напомня за ИРА, които в ръководството си имат и католически свещеници. Дано и у нас не цъфне някой поп бандит, защото това вече ще е твърде грозно.