0

Д о 25% отстъпка от цената за настаняване в планинските курорти предлагат хотели при резервация до края на септември, видя „Телеграф“. Цените на нощувките в планинските курорти варират от 40 лева на човек до 100 лева, в зависимост от категорията на хотела и от това дали е включено изхранване в сумата.

Оферти

Така например хотел в Банско прави отстъпка от 25% от цената за записвания до 1 октомври. Условието е да се плати 100% от резервацията в срок до 5 октомври. Намаленията постепенно падат до 15%, ако резервациите са направени в късен етап или до 20 ноември. Цената на нощувката през декември, без празничните дни около Коледа и Нова година е 173 лева, а ако бъде резервирана и платена до началото на октомври сумата пада с 43 лева. В цената са включени закуска и вечеря. Има специална оферта за по-дълъг престой като например при запазване на стая за 6 нощувки се предлага допълнително една безплатна. При резервация за 14 нощувки се плащат 12.

В офертите има и такива за престой в Пампорово на цени от 198 лева за двойна стая, но ако я резервирате до края на септември, получавате отстъпка от 15% или с 30 лева по-малко. В предложенията пише, че има намаления за резервации до края на октомври, но за тях то е наполовина, или с 10 на сто.

Лифт

С наближаването на зимния сезон концесионерите на ски пистите се готвят за туристи. От „Юлен“, които стопанисват съоръженията в Банско, обявиха пред „Телеграф“, че ще има намаления на ски картите в началото на ноември като офертата ще важи до края на месеца. От Пампорово пък пускат до 20 ноември нова ски карта, с отворени дати за ползване през зимния сезон. Цените за ползване на съоръженията за потребителите, които са си купили картата, ще са както миналата година, като дневната за възрастни ще струва 75 лева.

От Банско пък обявиха, че кабинковият лифт ще работи целодневно в периода от 23 до 25 септември включително за гостите на града, когато ще се проведе и ултрамаратон в Пирин.