0

Д еца рисуват картини за 6-годишния Ники, който загуби майка си преди броени дни. Целта е момченцето да почувства, че има подкрепа и да бъдат събрани пари, с които да се подпомогне баба му, която ще го отглежда. Инициативата тръгна във фейсбук групата „Благотворителна кампания за момченцето от с. Пудрия“. Междувременно лелята на малкия Ники – Таня, сподели, че той вече знае, че майка му е звездичка на небето и с него работят психолози, за да преодолее огромната загуба.

„Освен кампанията по набиране на средства за детенцето му правим и албум с детски рисунки, картички, постери, всичко каквото се сетите, нарисувани (на ръка, с таблет и др.) от вашите деца. Който желае, нека се включи. От рисунките ще бъде направен албум (или два, ако има дигитални), който момченцето ще получи, като съберем достатъчно творби“, написаха администраторите на фейсбук групата. За часове се появиха десетки рисунки на дечица, които са съпричастни към съдбата на 6-годишното момченце. Таня Иванова пък разказа, че детето ще остане да живее в същия апартамент във Враца, а с него ще бъдат баба му Цветанка и дядо му Кольо. То ще продължи да ходи в същата детска градина.

Междувременно се появи версия за смъртта на 43-годишната Миглена. Според сайта Зов нюз младата жена е имала рак на белия дроб от около 2 години, който е бил в последен стадий. Тя пиела силни болкоуспокоителни. Миглена беше погребана във вторник, но по-късно беше решено да бъде ексхумирана, за да се види точната причина за смъртта й. Аутопсията се извършва във врачанската болница. Процедурата е проследена от следователя, който работи по случая, и е извършена в присъствието на поемните лица, съдебен лекар и полиция. Междувременно близките на починалата Миглена оповестиха единствената сметка, на която може да се помогне на 6-годишния й син, останал кръгло сираче след смъртта й. Към момента то не се нуждае от дрехи и обувки, уточняват близките на починалата.

„Миглена беше много добър човек, грижовна майка и дъщеря, но съдбата й се оказа много тежка”, сподели кметът на Пудрия Цветан Андров. Той разказа, че починалата жена има две пълнолетни деца от първия си брак, които вече са самостоятелни и работят – едното в София, другото във Враца. След като се събрала с втория си съпруг, се родил Ники, но мъжът бил повален от коварна болест и се споминал преди четири години. След известно време вдовицата заживяла с Николай Витанов във Враца. С тях бил и Ники, когото пастрокът много обича. „Личеше си, че се разбират и са щастливи”, преценява кметът, който често ги е виждал да идват заедно в почивните дни на село. Те помагали на родителите на Миглена в работата по градината. Кметът каза още, че Миглена и майка й Цветана са работили в една и съща фирма за производство на хляб във Враца.

Възрастната жена пътувала всеки ден до града и обратно. Сега тя и мъжът й са готови да осиновят осиротелия Ники, каза местният управник. Той разказа още, че му звънят както хора от селото, така и от цялата страна с желание да помогнат на останалото без родители дете. Николай Витанов на свой ред също имал трагична съдба. За кратко бил в драматичен брак с румънка, която го напуснала и отвела в родината си детето им. Вероятно това била една от причините да се привърже толкова силно за малкия Ники.

Банковата сметка, на която всеки може да подкрепи 6-годишния Ники, е: Титуляр: Цветанка Кунова Сиренярска
IBAN: BG59DEMI92401000290753.