0

С лед суматоха около позиционирането на камерите на системата за видеоповторения (ВАР), отложила началото на мача, и нейна решителна намеса в последните секунди на първото полувреме ЦСКА записа втора поредна победа начело с новия треньор Александър Томаш, надвивайки 1:0 латиноамериканския Берое Стара Загора при домакинството си в Благоевград от 9-ия кръг на Първа лига.

Компрометиращата се непрекъснато по света и у нас асистентна техника се оказа, че не покрива периметъра на целия терен заради многото фенове на „червените” и съвсем няма как да бъде меродавна.

Въпреки това ЦСКА поведе от дузпа именно с помощта на ВАР. 11-метровият удар бе отсъден за нарушение срещу колумбиеца Марселино Кареасо, което реферът Димитър Димитров изобщо не видя. ВАР арбитърът Волен Чинков обаче го извика да гледа повторение и впоследствие бе посочена бялата точка. С 6-ата си вкарана дузпа в кариерата националът на ЦАР Годуин Коялипу реализира третото си попадение за „армейците”, с което те отлепиха ютията от дъното и вече са на малко по-авторитетното 10-о място.

ЦСКА може да е благодарен на съдиите и че не Илиан Илиев-младши, който бе за тъмночервен картон за безобразно влизане с бутоните напред, а получи само жълт.