0

„Футболистите ни показаха характер. Много е трудно да играеш срещу Левски, който играе много директен футбол. Владеехме добре топката. Бяхме сигурни, че ще имаме ситуации за гол. Състезателите знаят, че имат качества. След като останахме с десет човека показахме дори повече енергия и мисля, че играхме много добре. Благодаря на феновете за фантастичната атмосфера", коментира след победата на Левски треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез. 

"От началото на сезона направихме голямо израстване. Работим върху това да не допускаме лесни голове, да имаме концентрация и дисциплина. Смених Никола Илиев, защото Атанас Чернев трябваше да влезе на позицията на Там като централен защитник. Ние сме отбор. Един футболист не може сам да е отговорен нито за победа, нито за загуба. Ние всички сме зад Йонас Там. 

Ивелин Попов е повече от капитан на тима. Знаем какво може да даде той на отбора. Знаем какво значи този мач за него и каква мотивация има. Само уважение за него като професионалист. Той е голям характер и затова е направил такава голяма кариера", допълни още роденият в Белград босненски спец.

„Няма как да съм доволен, когато отборът губи. Първото полувреме беше равностойно. Започнахме много добре втората част с натиск и ситуации. След червения картон очаквано Ботев се прибра и се наруши нашата дисциплина. Заради това нямахме и толкова голови ситуации. За съжаление направихме много нелепа грешка, за да получим гол в нашата врата. Не трябваше да губим при така създалата се ситуация, но футболът е игра на грешки", заяви пък треньорът на Левски Станислав Генчев. 

"Имаме две седмици до следващия мач (б.р. – дербито с ЦСКА), в които трябва да работим много здраво. Очаквам да има реакция от страна от футболистите, за да се подобрим във всяко едно отношение. Ясно е, че след като останахме с човек повече трябваше да играем по по-добър начин, който да донесе успех на отбора.

Със сигурност щеше да е по-добре да спечелим, защото това щеше да е четвърти пореден мач. И Левски, и ЦСКА ще оправят проблемите, които имат след загубите си", завърши той.