0

Х ебър и Ботев Враца завършиха 1:1 на стадион "Локомотив" в Пловдив в мач от 11-ия кръг на Първа лига. Божидар Пенчев даде аванс на тима от Пазарджик в 10-ата минута, Дилян Георгиев изравни в 21-вата минута. В добавеното време на мача директен червен картон получи резервата Олексий Збун. 

Символичните гости влязоха по-активно в мача, но Хебър удари първи и поведе още в 10-ата минута. Тимът от Пазарджик, който е воден от временния наставник Йордан Минев, получи възможност да изпълни пряк свободен удар, след като звездата Набил Макни бе съборен от Дилян Георгиев. Божидар Пенчев пък показа завидно майсторство, пращайки топката в долния ляв ъгъл на Любомир Василев за 1:0. 

Врачани бързо отговориха на отправеното им предизвикателство. В 21-вата минута центриране на Мартин Смоленски от корнер стигна до Дилян Георгиев, който отблизо прати топката във вратата, изравнявайки резултата - 1:1. 

Хебър можеше да поведе в 68-ата минута, но ударът на Набил Макни срещна напречната греда. Тунизиецът бе намерен от Октай Хамдиев с центриране от левия фланг на няколко метра от голлинията, но стреля във вратаря Василев, който отклони топката в гредата.

След това равенство пазарджиклии са последни в класирането със седем точки, а Ботев Враца е 15-и с осем.

В кръга след паузата за националните отбори Хебър гостува на Черно море, а Ботев Враца приема Локомотив Пловдив.