0

Е литният футболен клуб Хебър Пазарджик започна днес лятната си подготовка на клубния стадион "Георги Бенковски" под ръководството на новия си старши треньор Веселин Великов.

47-годишният Великов беше назначен за старши треньор на състава на 10 юни. Той замени на поста Любослав Пенев, а в спортно-техническия му щаб влизат асистентите Левон Апкарян (първи помощник), Венко Димов (треньор на вратарите) и Владислав Георгиев (кондиционен специалист).  

Отборът ще тренира в домашни условия до 28 юни, когато заминава на лагер в Словения, където ще изиграе пет контроли. Любопитното е, че Хебър за първи път ще се готви зад граница.

Новият сезон за пазарджиклии ще започне с домакинство на Спартак (Варна), а кампанията в Първа лига стартира на 19 юли. 

"Знаех, че няма да е лесно, нямаме време за празни приказки, трябва да се работи и да надграждаме това, което е направено от Любослав Пенев. Той вдигна летвата много високо и трябва да се докажем на другите отбори в елитната лига", каза Веселин Великов за БТА при официалното си представяне днес.

Договори с клуба вече са подписали защитникът Уго Озее от Крумовград, още един бранител - Радослав Терзиев от Спартак Варна, полузащитникът Мартин Райнов от Локомотив Пловдив, крилото Георги Търтов от Славия. Нов контракт парафира и украинеца Олексий Збун. Към състава ще се присъединят и пет момчета от втория отбор, а пробен период ще изкарат вратарят Марко Ла Роса, украинецът Петро Долхов и Кристиян Андонов от Ботев Ихтиман.

"Селекцията в Хебър все още не е приключила", каза още Великов.