0

2 седмици преди вечното дерби и Левски бе сполетян от участта на своя кръвен враг ЦСКА, а именно - да падне с едно на мъка от отбор с 10 души.

По ирония на съдбата също като при поражението на „армейците” от Септември 45 минути по-рано на стадион „Васил Левски” в София, и на „Колежа” под тепетата гола реализира камерунец с френски паспорт. Вини Трибуле, който не може да не се познава със сънародника си, заклал ЦСКА – Бертран Фурие, вкара със светкавична тупалка с левачката с класическо обръщане пред границата на голямата пеналтерия 180 секунди преди изтичането на редовното време.

Така „жълто-черните”, които от 63-ата минута бяха с 10 души, след като естонецът Йонас Там получи директен червен картон, нанесоха второто поражение на Левски в кампанията и първо в статистиката на съперничеството между двата клуба от 3 години. За последно Ботев бе побеждавал Левски на 20 август 2021-ва с 3:1 пак в Пловдив и оттогава имаше 5 загуби и един хикс.

С успеха си „канарчетата” изпревариха Черно море и кацнаха на 3-ото място в класирането с актив от 22 точки – 3 по-малко от „сините” и първия Лудогорец, които са с по 25. Разградчани обаче имат да изиграват още 2 мача. Ботев също има да наваксва 1 среща.