0

Ц СКА 1948 и Арда завършиха 1:1 в мач от втората четворка на Първа лига. Мачът беше доста приятен за гледане. "Червените" започнаха по-активно, като Педриньо и Талис опитаха да открият, но нямаха късмет. 

Вратарят на ЦСКА 1948 Петър Маринов бе близо до това да направи много сериозна грешка в 19-ата минута. След далечен удар на Борислав Цонев, Маринов тръгна да лови топката, но не бе убедителен и я изпусна, а след това се наложи да се намесва още веднъж допълнително. 

Арда поведе в резултата в 27-ата минута. Принц Ебенезер центрира в наказателното поле на ЦСКА 1948, където Росен Божинов и Симеон Василев изпуснаха Чинонсо Офор, който с глава отблизо вкара топката във вратата на Петър Маринов. 

ЦСКА 1948 бе много близо до това да изравни резултата в 48-ата минута. Стив Фуртадо подаде към Бирсент Карагарен, който стреля от трудна ситуация, а топката срещна десния страничен стълб на вратата на Анатолий Господинов. След това отбитата топка попадна в Евгений Сердюк, но той не успя да реагира достатъчно бързо и да вкара в опразнената врата, а от десния му крак излезе в аут. 

Домакините изравниха резултата в 57-ата минута. Педриньо директно с удар от фал вкара топката в десния ъгъл на Анатолий Господинов, като тя тупна буквално пред вратаря на Арда. 

Рожденикът Борислав Цонев, който вчера навърши 29 години, получи червен картон в 64-ата минута след намесата на ВАР. Първоначално съдията Кристиян Колев свири фал в полза на Арда за нарушение на Талис срещу Борислав Цонев. След намесата на ВАР Станимир Тренчев, Колев бе привикан да преразгледа положението и промени първоначалното си решение, като изгони Цонев с директен червен картон.  

До края на мача ЦСКА 1948 натисна, но до гол така и не стигна. Веднъж Симеон Василев стреля с ляв крак, но Анатолий Господинов спаси.