0

С тарши треньорът на Левски Станислав Генчев даде пресконференция преди гостуването на Славия на стадион "Александър Шаламанов" в неделя (22 септември).

 „На Карлос Охене състоянието му се подобрява, но надали ще вземе участие в утрешния мач. При Асен Митков и Фабио Лима също има подобрение, но те ще бъдат извън групата“, започна Генчев.

„Като казах за Ел Джемили, че не беше готов, имах предвид цялостното му отношение в тренировъчния процес, което влияеше и на останалите. През седмицата тренира добре, надявам се и днес да е така“, допълни той.

Ето и останалите акценти от изказването му:

„Казал съм на футболистите от първия ден, че целта е да сме шампиони и да спечелим купата. Имаме цел, преследваме я и си говорим как това нещо може да бъде постигнато.

Славия чисто статистически е един от най-добре представящите се отбори в България, по доста показатели са в челото на класирането, допускат индивидуални грешки и губят точки, работят от дълго време със Загорчич, не трябва да има отпускане и подценяване. Трябва да сме концентрирани, ако искаме да спечелим.
Иска ми се утре през всичките 90 минути да играем на добро ниво, нашата цел е да има постоянство. Надявам се отборът да подходи сериозни и съм сигурен, че ще е така. Изходът на мача зависи изцяло от нас.

Има доста неща, които трябва да се подобрят, постоянството е едно от най-важните неща, наблягаме на това, футболистите трябва да работят сериозно на всяка тренировка, а постоянството ще ни помогне срещу нашите съперници, срещу всякакъв вид системи играхме, синхронът се подобри, но има и други неща, които трябва да се подобрят.

Винаги съм гледал класирането, защото всеки отбор се бори за по-предно място, ние не правим изключение, борим се за първо място.
Много съм доволен от представянето на Борислав Рупанов с екипа на Септември, головете ще му помогнат за самочувствие и изграждане на добро бъдеще. На всеки играч под наем следим представянето.

През тази седмица тренировките на Кристиан Макун бяха от полза, защото беше с нарушен ритъм, сега свърши и допълнителна работа. В моите очи е готов да започне като титуляр, но не и да изиграе пълни 90 минути, ще решаваме според момента.

За Лудогорец е излишно да говорим, защото имат най-добрите футболисти, спечелили са 4 мача с по 1:0 с индивидуални избухвания, те са основният конкурент, Ботев Пловдив и ЦСКА 1948 ми правят добро впечатление, Черно море запази отбора и също ще бъде конкурент.“