0

В Истанбул хилядите фенове на Манчестър Сити бяха респектирани от местната полиция и жардармерия и не посмяха да си развяват байряка край Босфора след триумфа на ст. „Ататюрк“ 1:0 срещу Интер.

Но в Манчестър местни бесни и напомпани с алкохол и други неща хулигани преминаха границата. И проляха кръв.

Фенове на Сити в своята луда радост разбиха от кеф полицейски бус и отговорът бе очакван: някои от тях бяха снимани с разкървавени очи след сблъсъци със силите на реда.

По време на безредици в „Пикадили Гардънс“ полицията в Манчестър беше принудена да се намеси след като буйни хулигани разбиха един от техните патрулни микробуси.

Фен на Сити дори се качи на покрива, негови авери сритаха предното стъкло и синия буркан. Пускайки сини сигнални ракети, група млади момчета след това запяха от покрива на буса.

Полицаи от отряда за борба с безредиците бяха спешно повикани да помогнат в хаоса, резултатът от действията им бяха снимки как хулигани с „бушон“ и окървавени носове са отведени от полицията, някои от тях бяха проснати безцеремонно на асфалта.

Ликуващи запалянковци на "Гражданите" изпотрошиха и спирки на градския транспорт в Манчестър, някои от тях с риск да се пребият, кацнаха отгоре им, за да пеят песните на любимия отбор.

Знаменитости от синята половина на Манчестър също бяха засечени да куфеят – включително иконата на „Оейсис“ Ноел Галахър и бившият боксьор Рики Хатън.

Ноел се развихри в клуб на привържениците в Сан Диего, Калифорния, докато неговият любим отбор пишеше със златни букви история.

Междувременно Хатън, само по татуировки до кръста, беше видян по-рано в събота да се радва на слънчевите лъчи в Истанбул на маса, затрупана с бира.