0

Ф еноменалните 10 гола паднаха в двата 1/4-финални мача от Шампионската лига тази вечер, в които обаче не бяха излъчени победители. 

Реал Мадрид и Манчестър Сити завършиха 3:3 на „Бернабеу“, а Арсенал и Байерн Мюнхен си спретната 2:2 на „Емирейтс“. Така спорът между колосите ще трябва да се реши в реваншите след седмица.

И двата мача преминаха при сериозни мерки за сигурност, след като по-рано днес "Ислямска държава" отправи предупреждение за терористични атаки.

Обстановката преди двама мача
Шампионска лига Шампионска лига Шампионска лига
11

Реал и Сити изиграха мач на изключително високи обороти и показаха защо в момента са може би водещите два отбора в Европа.

„Гражданите“ поведеха още във 2-ата минута на „Бернабеу“. Бернардо Силва изненада Андрий Лунин от прекия свободен удар. Португалецът директно стреля, а Лунин не беше подготвен за подобно изпълнение и въпреки плонжа му, топката влетя в мрежата. 

Реал Мадрид успя да изравни резултата в 12-ата минута. Едуардо Камавинга отправи удар от разстояние, топката рикошира в Рубен Диаш, което излъга стража Стефан Ортега и влетя във вратата му. 

„Белия балет“ направи пълен обрат в 14-ата минута. Винисиус пусна извеждащ пас към Родриго зад гърба на отбраната на Манчестър Сити. Родриго скъса Аканджи в спринта, след което прокара топката между краката му и я прати във вратата на Ортега. 

Сити изравни резултата в 66-ата минута. Бернардо Силва подаде към Джон Стоунс, който намери Фил Фодън, а той с много качествен удар от дъгата на наказателното поле на Реал Мадрид прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Андрий Лунин за 2:2.

Сега бе ред на гостите да направят пълен обрат. Йошко Гвардиол с удар от около 19 метра вкара по великолепен начин топката в левия ъгъл на вратата на Лунин в 71-вата минута за 3:2. 

Реал Мадрид обаче изравни резултата в 79-ата минута. Винисиус с чудесен пас намери Федерико Валверде, който бе оставен непокрит и със страхотен удар от воле вкара топката в десния ъгъл на вратата на Ортега. 

Другият двубой от вечерта между Арсенал и Байерн Мюнхен също не излъчи победител – 2:2.

Срещата започна перфектно за "топчиите", които поведоха в 12-ата минута с гол Букайо Сака. Баварците успяха да направят пълен обрат още през първото полувреме с попадения на Серж Гнабри и Хари Кейн от дузпа. Леандро Тросар все пак изравни за Арсенал в 76-ата минута.

В самия край на двубоя се стигна до много спорен момент, след като Букайо Сака бе съборен от Мануел Нойер в наказателното поле, но главният съдия Глен Ниберг не посочи бялата точка.

Така всичко ще се решава на реваншите на 17 април.