0

Б лагодарение на Квадво Дуа, България остава с представител на европейското първенство. За сметка на това минаващи за далеч по-реномирани лиги като хърватската и сръбската, вече нямат нито един след изиграването на мачовете от груповата фаза. Причината за това се корени най-вече в отпадането на Сърбия и Хърватия, което ги елиминира от картата на турнира. В директните елиминации на Евро 2024 няма нито един играч и от Унгария, Шотландия и Южна Корея. По един представител също като българското първенство, имат лигите на Азербайджан, Иран, втора лига на Испания, Катар, Норвегия, ОАЕ, Русия и Украйна.

С по двама са грузинското първенство и втора френска лига, а с по три – Втора Бундеслига, датския елит, словенската и чешката лиги. На върха по участници си остава английската Висша лига със 75 футболисти. Второто място си го поделят италианската Серия А и германската Бундеслига с 59, а след това се подреждат испанската Ла Лига (44) и френската Лига 1 (26)
На клубно ниво картината изглежда по следния начин. На върха са Интер и Пари Сен Жермен, като двата отбора имат 12 играчи, останали на европейското. Следват Манчестър Сити с 11, Барселона, Реал Мадрид и Байерн с по 10 и РБ Лайпциг с 9.

Още разработки четете в днешния брой на "Мач Телеграф"

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX