0

Д амско присъствие от Германия ще е украшението на галавечерта по бой с голи ръце на 22 март в „Арена София“.

Билети за голямото събитие на 22 март ще откриете в Grabo.bg!

Зрителите ще видят две амазонки, които са готови на всичко, за да вземат победата. Става въпрос за Даниела Граф и Никол Шафер, които може и да имат драстична разлика във възрастта, но няма начин да не ни предложат здрава и равностойна битка.

Грандиозното шоу ще бъде излъчено по DIEMA SPORT 2 и новия специализиран канал Fight Klub.

BKFC 58 ще има своето дамско присъствие.

 BKFC 58 ще има своето дамско присъствие.

Граф е далеч по-опитната от двете – тя е на 41 години и е видяла 2 и 200 в бойните спортове. Тя е първата германка, подписала с най-голямата верига по кикбокс - Glory. Освен това тя е бивша европейска и световна шампионка на WKU (Световен съюз по карате и кикбокс), а също така №1 на Стария континент и на ISKA (Международна асоциация по спортно карате и кикбокс).

Тя владее отлично муай тай, има бързи ръце, които създадат проблеми на почти всяка една, която стои срещу нея. Граф има също така и кариера в професионалния бокс, който обаче не е нейният спорт, защото балансът и е  4 победи и 6 загуби. Но, както казахме, опитът й е много голям, защото първият и мач в бокса е още през 2000 година. Сега тя ще направи дебют в боя с голи ръце на BKFC 58 в София. Извън бойните спортове Граф е запалена и по фитнеса. Тя  е собственик на фитнес зала, където освен уреди и кардио програми  има условия и за бойни спортове. Превъртайки нейния Инстаграм, няма да издържите много време, без да видите снимки на питбулите ѝ, които са нейната страст извън ринга.

Съперничка на Граф в София ще бъде 27-годишната Никол Шафер. Тя e шампион на Германия в K-1, а освен това е и немски шампион в World All Fight System Organisation с баланс 19-8-1.

По подобие на Граф и Шафер се е пускала в професионалния бокс, като рекордът ѝ е 3 победи, 0 загуби и 1 равенство. За да балансира по-буйните си нрави в бойните спортове  Шафeр обича да прекарва доста време в дивата природа и като цяло обича да е на открито. Тя също така се записа и участва в рилити шоуто „Сама: оцелей в дивата природа“. Там Никол и девет други кандидати демонстрираха способностите си да оцелват в суровата канадска зима в гората. Шафер също така практикува стрелба с лък и фитнес.

„На 13-годишна възраст, след няколко години, в които се занимавах с езда реших да пробвам спорт, който да ме зарежда повече. Тъй като гледах телевизионно предаване, в което любимият ми герой се занимаваше с бокс, исках и аз да го пробвам. Отидох в сегашната си фитнес зала и опитах кикбокс и се влюбих в него. Боксът е чудесен начин да направите нещо за тялото и душата си. Освен че оформя тялото ви и повишава способността ви да се фокусирате и концентрирате, боксът ви дава много самочувствие. Освен това опознавате много хора и намирате нови приятели“, споделя Шафер в интервю наскоро.

Дебютът й в класическия бокс е на 7 март 2020-а и той се оказва не точно такъв, какъвто си го е представяла. Тя тренира сериозно за двубоя си с унгараката Сара Зегледи, но мачът завършва необичайно. 

„Опонентката ми ми обърна гръб. Реферът оцени това като знак, че тя не иска да продължи битката и ми даде победата. Това не беше най-добрият начин да спечеля битката, но съм сигурна, че щях да я нокаутирам, ако реферът не беше прекратил двубоя“, споделя Шафер.

Тя също така дава и съвети на хората, които започват да се занимават с бойни спортове:

"Не се подлагайте на прекаелно голямо натоварване. Дори и да изглежда, че професионалистите тренират всеки ден и дават най-доброто от себе си, всеки има онези дни, когато се чувства уморен и мускулите го болят. Когато почувствате, че имате нужда от малко почивка, послушайте тялото си. При мен имаше дни, в които тялото ми се нуждаеше от почивка, но аз мислех, че имам много сили и искам да продължа да тренирам, за да постигна целите си. Отне ми много време да науча, че почивните дни са също толкова важни, колкото и дните за тренировки“.

Боецът Живко Стоименов: Нямам загуба на профиринга в България! (ВИДЕО)

Наш боец се преклони пред Васил Левски! (ВИДЕО)

Бръснаря ще вдига адреналина в „Арена София“!

Пролетта на Психопата! „Най-ужасния човек на Балканите“ е готов да унищожава в София

„Наемния убиец“ от Египет, който е готов да разтърси „Арена София“!

Зохраб Азимов: В България ще разберат защо прякорът ми е "Легендата"!

Боецът с две висши образования Тони Маркулев: Георги Валентинов ме удари два пъти в слабините, но въпреки това го победих (ВИДЕО)

Представителят на BKFC за България Любомир Геджев: Бихме рекорда на Щатите по продадени билети за бокс с голи ръце! (ВИДЕО)