0

Р окгрупата от Манчестър Oasis стана вирусна в социалните медии заради обещание на Лиъм Галахър, съобщи „Ас“.

Преди месец вокалистът обеща, че ако клубът завладее Европа, ще върне се върне в Oasis заедно с брат си Ноел, с когото са в яростна и непримирима вражда от години.

Лиъм, както винаги, е изящен в изказа си

 Лиъм, както винаги, е изящен в изказа си
twitter.com

Сега, обаче, футболът може да се окаже идеалният лек да заздравее и тази рана. Защото любимият на Ноел и Лиъм отбор Манчестър Сити постигна непостижимото досега за „Гражданите“: триумф в Шампионската лига.

Харизматичните братя Галахър, Лиам и Ноел, са заклети фенове на клуба. Рокаджиите, които избухнаха на световната сцена като Oasis през 1994 г. с „Definitely Maybe“ често са излизали с екипи на Сити на свои концерти оттогава.

Но техният фанатизъм беше такъв, че преди месец, на 10 май, само един ден след равенството между гражданите и Реал Мадрид (1:1) в Мадрид, фен попита Лиъм Галахър дали Oasis ще се завърне, ако английският клуб вземе купата в Шампионската лига. Отговорът беше недвусмислен: „Готов съм“.

Обещание, което трябва да бъде спазено, след като клубът, воден от Пеп Гуардиола, беше коронован в Истанбул. 

Обещание, което без съмнение ще даде още един повод за празнуване не само за феновете на Сити, но и за феновете на известната група.

Група, която реши да се разпадне през 2009 г. за свирепа кавга преди един от концертите им. Оттогава двамата свирят с други групи, а в случая на Лиам той отговаряше за химна на Сити със своята група Beady Eye.

Понастоящем всичко, което остава да се види, е дали Oasis официално се завръща или поне да видим дали Лиъм Галахър ще изпълни обещанието, което даде преди месец и което може да доведе до завръщането на една от най-известните групи в музиката.