0

А мериканската спринтьорка Тори Боуи, световна шампионка на 100 м от 2017 г., почина в началото на май от усложнения, свързани с бременността. Това показва доклад от аутопсията, публикуван от няколко американски медии в понеделник.

32-годишната спортистка беше намерена мъртва в дома си в Ориндж Каунти, Флорида, от екип на шерифа, изпратен на място, след като роднините й се притесниха, че не могат да се свържат с нея. 

След смъртта й в американската преса се появиха слухове за самоубийство на атлетката. Аутопсия обаче разкри, че Боуи е била бременна в осмия месец и е започнала да ражда по време на смъртта си. Тя може да станала жертва на усложнения, включително еклампсия, която води до потенциално фатални припадъци, свързани с високо кръвно налягане, се казва още в доклада от аутопсията.

Тори Боуи е родена на 27 август 1990 г. в Санд Хил, провинция Мисисипи, отгледана от баба си. Тя преминава от скок на дължина към спринта през 2014 г., като постига най-добрия резултат в света на 100 м от 10,80 сек. на турнира в Монако.

На олимпиадата в Рио през 2016 г. тя спечели три медала - златото в щафетата на САЩ на 4 х 100 м, среброто на 100 м след ямайката Илейн Томпсън-Хера и бронз на 200 метра.