0

С инът на американския президент Джо Байдън - Хънтър, се будел с крек. Това твърди бившата му приятелка Зоуи Кестан, която свидетелства във федералния процес срещу него.

ИНТРИГАТА СЕ ЗАПЛИТА: Според Тръмп кокаинът в Белия дом е на Джо Байдън и неговия син

Нейните показания засягат много от предполагаемите навици на Хънтър, които имал към наркотиците, докато били заедно преди години.

Зоуи свидетелства, че Хънтър употребявал крек почти винаги, когато е сам и, че той „искал да пуши веднага щом се събуди“.

ЗАРАДИ ХЪНТЪР: Започва разследвaне за импийчмънт на Джо Байдън

От друга страна обаче, тя твърди , че когато бил на публични места бил душата на компанията и бил много очарователен.

На журито били показани изображения на Хънтър, държащ наркотици във вана и Зоуи посочила, че едно от изображенията е лула за крек.

ДРОГАТА В БЕЛИЯ ДОМ: Показаха къде е бил намерен кокаинът (СНИМКИ)

Хънтър е изправен пред съда, след като беше обвинен по три обвинения, свързани с притежание на оръжие, докато е под влиянието на наркотици.

Синът на президента Байдън е обвинен, че е подал формуляр, в който твърди, че не е използвал наркотици през октомври 2018 г., когато е закупил револвер Colt Cobra.

ПРЕД СЪДА: Синът на Байдън се признава за виновен за укриване на данъци

Хънтър се призна за невинен, но Зоуи твърди, че го е видяла да употребява наркотици през септември 2018 г., седмици преди да купи револвера. Ето защо всички тези неща се появяват в процеса и защо е уместно прокурорите да се опитват да установят какво е използвал по това време, предаде TMZ.

Бившата на Хънтър разказа на журито за дискусия, която някога са имали за изчистването му от наркотиците, твърдейки, че са обмислили лечение, включващо жабешка отрова.

Добре познато е, че Хънтър и в миналото е имал проблеми с наркотиците и е бил зависим. Сега това заема централно място в този процес - където той е изправен пред повече от 25 години затвор, ако бъде признат за виновен по всички обвинения.