0

Б ен Афлек заяви пред CNN, че използвал огромен арсенал от трикове, за да финтира и заблуди почитателите си и папараците. Маскирането и преобличането били само част от тях. През седмицата обаче той, без да иска, издаде една от любимите си тайни. В радиоинтервю в Барселона за последния си филм „Въздух” актьорът бе разкрит, когато се заприказва на перфектен испански с журналистите. Бен бързо се върнал към английския, но кратък клип с изпълнението му изтече в Тик-Ток. 

Изненада

Мнозина сметнаха, че изненадващите езикови познания се дължат на връзката му с Дженифър Лопес, която е пуерториканка. Но истината е по-различна. Афлек и Лопес си общували само на английски. 

Впоследствие Бен призна, че когато е бил на 13 години му се наложило да прекара няколко месеца в Мексико за снимките на телевизионна продукция. На младия Бен му доскучало и взел, че научил испански. После използвал това, когато му се налагало да играе двуезични персонажи. Той признава, че пазил тайната, тъй като използвал езика, за да лъже и фенове, като се преструвал на латино, който просто прилича на Бен Афлек.

Това му позволявало да се храни необезпокояван в ресторант или да ходи по магазините. Той отивал още по-далеч, като се преструвал, че изобщо не разбира английски и се обяснявал с жестове и рисувал рисунки. Езикът му помагал и вкъщи. Дъщеря му Вайълет от брака с Дженифър Гарнър трябвало да учи езика на Сервантес, а у дома нямало кой да й помага. 

Премиера

Сега Бен е в Европа със стария си приятел Мат Деймън за лентата „Въздух“. Двамата си партнираха в „Добрия Уил Хънтинг”, който бе отличен с „Оскар“. В новия филм Бен играе мениджър в известна спортна марка, а той налага нов подход в общуването с отборите от NBA през 80-те. „Чикаго булс” е привлякъл в отбора си прочутия Майкъл Джордан. Той се превръща във Въздушния и оттогава отношенията на производителите на играчите с производителите на спортна екипировка се променят.