0

Д ве седмици след ареста на един от най-влиятелните хора в музикалната индустрия - Шон „Диди“ Комбс, известен с псевдонима си Пи Диди, търсенето на името му в Google, а покрай него и термини като „рап“, „rap”, „хип хоп“ и „hip hop” в Google са скочили драстично у нас. Това показват данните от Google Trends.

Google Trends

На 16 септември музикалният магнат, който се вече е изпаднал в немилост, бе задържан в хотел в Ню Йорк като част от федерално разследване за трафик на хора за сексуална експлоатация и рекет.

ПОЧЕРНЯ ОТ ПОЛИЦИЯ: ФБР и Вътрешна сигурност нахлуха в къщите на Пъф Дади! (СНИМКИ+ВИДЕО)

По-късно му  беше отказано да бъде пуснат под гаранция от 50 млн. Долара, защото съдъ смента, че може да напусне страната. Комбс пледира невинен и отрича твърденията, които включват обвинения в изнасилване, като преди това е дрогирал жертвите си и ги е принуждавал да правят секс с него и помежду си. Диди също е обвинен във физическо насилие към жени, включително бившата му приятелка Каси Вентура, която той беше заснет да бие жестоко в коридора на хотел.

ТЪМНАТА СТРАНА НА СЛАВАТА: Пи Диди изнасилва и тормози жени от 30 години!

И така според данните на Google Trends след ареста му са скочили търсенията на името му, както и свързания с него жанр в Google. На 17 септември търсенията на различните псевдоними на Пи Диди - Diddy, p diddy, диди, скчата с над 5000% спрямо времето преди това. 

Google Trends

ТЪМНО МИНАЛО: Бионсе и Джей Зи въвлечени в сексскандала на Пи Диди?!

Google Trends

Покрай него скачат и търсенията на близките му приятели и други музиканти, с които той е работил. Примери за това са Джей Зи и съпругата му Бионсе, Джъстин Бийбър и Кание Уест.

Google Trends

Един от най-големите врагове на Пи Диди - рапърът 50 Cent също е станал доста популярен у нас след ареста, като търсенията за всички тях са "Breakout", което според данните на Google Trends означава, че сърчванията им са се увеличили с над 5000%.

Google Trends

С КАКЪВТО СЕ СЪБЕРЕШ, ТАКЪВ СТАВАШ: Арестували Дженифър Лопес заради Пи Диди!

Също така според Google Trends българите са търсили повече и песни свързани със самия жанр хип-хоп. Сред данните търсенията за рап и арендби, гангстерски рап, рап радио и гении в рапа също са скочили с над 5000%.

Google Trends

НЕ МУ СЕ РАЗМИНА: Пи Диди остава за постоянно в ареста!

Песента на Еминем Rap God също е увеличила търсеността си с над 5000%, според  Google Trends.