0

З дравото бащино рамо обикновено дава чувствително предимство в живота, но има много примери за успели хора, които са постигнали успехи независимо и въпреки пропадналите си родители. Певецът и композитор Джон Ленън бил отхвърлен от биологичния си баща Алфред Ленън още от раждането си.

КЛЕПТОМАНИЯТА НЕ ПРОЩАВА: Звезди крадат реквизит от снимачната площадка, артефактите красят домове и офиси!

Джон идва на бял свят в началото на Втората световна война. Баща му бил моряк и по време на раждането бил някъде из океаните. Майката на Джон – Джулия, решава, че детето трябва да има добър старт в живота и му дава презимето на Чърчил – британски министър-председател по онова време. Така бебето е кръстено Джон Уинстън Ленън. 

Избор

След шест години Алфред решава, че иска да е баща, и се появява изневиделица. Първото нещо, което вижда, е огромният корем на Джулия, която го е прежалила и е бременна от друг мъж. Но Алфред не се предава толкова лесно и решава да отвлече Джон и двамата да заминат за Нова Зеландия.

Джулия обаче разкрива плана и ги хваща на летището. Като в сцена от евтин филм Джон е поставен между тях и му се налага да избере при кой родител иска да живее. Той на два пъти избира баща си, но когато майка му се обръща да си тръгне, Джон избухва в сълзи, сграбчва я за крака и остава с нея. Бащата изчезва от живота им.

ШАРЕН СВЯТ: Звезди се свалят на работното място!

Сходни проблеми с баща си е имала и легендарната Мерилин Монро. До ден днешен няма безспорно доказателство кой е биологичният баща на актрисата. За бащинството претендира Мартин Мортенсен, но майката на Мерилин – Гладис, твърди, че по-скоро Чарлс Гилфорд бил бащата на най-известната блондинка в света. Още поне четирима са искали да ги признаят за бащи на Мерилин, но не защото искали да се грижат за нея, а просто искали парите ѝ. 

Закъснение

Като джакпот разглеждал дъщеря си и Томас Маркъл, когато разбира, че щерка му Мегън е завъртяла главата на един от наследниците на британската корона – принц Хари. Томас грабва куфара и се понася към кралския годеж. По пътя той си прави уж папарашки снимки, които предлага на таблоидите.

После обявява наддаване за ексклузивно интервю и дори сключва сделка да разкаже пикантерии от кралската сватба. Меган и Хари са шокирани, а Томас е отстранен от сватбата, но бащата до последно пробва да печели от дъщеря си и дори предлага за продажба написаната от нея бележка, с която му се забранява достъпа до нея. 

СЪС ЗЪБИ И НОКТИ: Звезди водят мръсни войни за деца, разводът е само началото на истинската битка!

Сериозен проблем с бащината грижа е имал и бившият президент на САЩ Барак Обама. Той е роден в Хавай, като майка му била американка, а бащата бил студент от Кения. Бракът между двамата оцелява едва три години, след което Обама-старши зарязва семейството си и се връща в Африка. Отново в Африка, но много години по-късно се забърква друга история със звездно дете. 

Рекорди

Ерол Мъск се жени за модела Мей Хаделман и в столицата на ЮАР Претория се ражда синът им Илон. Ерол застъпвал теорията, че основната мисия на хората е да се възпроизвеждат. Той имал седем собствени деца. До този момент синът му – милиардерът Илон Мъск, като истински бащичко вече има девет наследници. Илон трябвало да преживее тежкия развод на родителите си, когато бил едва на девет години. Той избира да остане с баща си и впоследствие споделя, че горчиво съжалява за решението си.

ГРОЗНА ХОЛИВУДСКА ПРИКАЗКА: Звезди минават през ада по пътя към славата!

В своята автобиография той споделя кога се изпарява уважението към баща му. Малкият Илон бил брутално пребит от свой съученик. Приемат го в болница. Баща му отива да го вземе, но вместо съчувствие той получава зверски скандал и баща му крещи, че сам си е виновен и за нищо не става. Години по-късно Илон с ужас разбира, че баща му е направил дете на доведената му дъщеря, която отглеждал от бебе. Разгоненият баща прави и второ дете на доведената си дъщеря, а Илон решава да се изнесе от вкъщи. 

Грижи

Когато от връзката на Джоан Шайбле и Абдула Джандали се ражда дете, всички му предричат мрачно бъдеще. Бащата бил деветият син на сирийски аристократ, който забременил своята студентска любов. Той бил мюсюлманин, а тя католичка, и решават да се отърват от детето. Абдула намира бездетна двойка и им набутва бебето. Осиновителите са Клара и Пол Джобс. Те кръщават детето Стив. Истинската майка Джоан продължавала да се интересува от детето, но бащата Абдула бил зачеркнал от живота си „мелеза”. 

ШАРЕН СВЯТ: Самотни убийци дебнат известните!

Години по-късно Стив Джобс казва, че презрението към биологичния му баща му е давало силна енергия, която той успял да канализира в креативни проекти, и той създава неща като компютъра „Макинтош“, айпад, айфона и какво ли още не. Никаква жалост не получавал и певецът Майкъл Джексън. Баща му Джоузеф редовно пребивал от бой него и четиримата му братя. Не случайно единственият човек, за когото се сеща Майкъл в месеците преди смъртта си, е майка му. 

Без никаква бащина грижа е трябвало да се справя актьорът Киану Рийвс. Баща му Самуел Рийвс зарязва майка му, когато Киану бил едва на три години. Дванадесет години по-късно Самуел потърсил сина си, но не за да се грижи за него, а за да го измъкне от затвора, където бил попаднал за пореден път за търговия с наркотици. „Не мога да кажа колко ме е боляло, когато ме заряза, защото не знам какъв щеше да бъде животът ми с него”, казва в интервю за People Киану Рийвс.

Бащата на Куентин Тарантино – Тони, го отписва още при раждането му като излишен товар. Години по-късно обаче пробва да осребри връзката си с режисьора. „Той е актьор и получава роли само защото фамилията му съвпада с моята. Не искам да го чувам и виждам никога в живота си”, обобщава Куентин. 

ЗВЕЗДИТЕ ИМ ГОВОРЯТ: Знаменитости виждат извънземни!

За лесни пари се е бил приготвил и Кит Кълкин, баща на Маколи Кълкин, който още на шестгодишна възраст има над 50 млн. долара по банковите си сметки от ролите си в поредицата „Сам вкъщи”.

Носителката на „Оскар” Джоди Фостър също не се е радвала на бащина подкрепа. „През целия ми живот семейство е означавало единствено майка. За мен това беше нормалното”, казва тя. Певицата Адел също не поддържа връзка с баща си - Марк Евънс. Когато била дете, той се развежда с майка ѝ и изчезва. Връща се, когато Адел става звезда, за да иска пари за бащинството си.