0

Б изнесдама на годината - най-престижният форум на заетата жена, бе проведен в пълен блясък и стил. Нашето зорко око лорд Евгени Минчев освен домакин бе и критик на модните импровизации на гостите. Ето неговият ВИП репортаж от мястото на събитието.

Валентина Узунова - ярък моден пример

Модният император Магдален Димитров бе един от примерите за стил по време на церемонията. Заедно със съпругата си те представляваха идеалната двойка. Той връчи голямата награда „Бизнесдама на годината 2023“ на Валентина Узунова (в средата). Без излишества, престараване, но с вкус, председателката на Камарата на енергийните одитори влезе в модната история на конкурса със своята естетическа находчивост. Заместник-министърката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството вероятно е имала и по-стилна дреха, но не е успяла да я вземе навреме от химическо чистене.

Миска, облечена като нотариус, нотариус - като миска

Топнотариус Милена Георгиева бе една от забележителните дами на вечерта. Нейната награда бе за 20 години възход в кариерата, а бялото издаваше невинност и благородство, добре съчетани в личния и професионалния й живот. До нея Мис Свят България Кристияна Йорданова показа изключително старание и шик, пресечени от твърде крещящ прорез край бедрата. Смятам също, че обувките можеха да бъдат заменени с подходящи и звездното небе по плата да не бе така отрупано.

Милена разтърси с жълт панталон

Грандиозната рок звезда Милена Славова беше положила усилията, на които е била способна, предполагам. Яркожълт, към златно, панталон. Нещо като черно сако, неритмични гердани и цветове по блузата й правят опасен и рязък завой. Но Милена е такава и ако се беше появила с изумрудена вечерна рокля, сигурно щяха да я попитат на входа дали знае къде точно отива. Наградената за своя козметичен център Диана Петрова потвърди реномето си на класическа дама и присъства в черно. Великолепна перлена огърлица украси дискретното пространство на облеченото, а наградата изпъкна добре там.

Много горчица и малко хайвер в роклята на Михнева

Учудваща визия на Маргарита Михнева, която понякога прекосява общата ни улица „Оборище“ в далеч по-впечатляващ вид. Харесвам горчичения цвят на роклята й, но като подправка той не успя да се съчетае изобщо с „менюто“ на залата. Наградената Гергана Пеева може да бъде похвалена и по модна линия, само съм изненадан, че не бе с някое от разкошните си бижута, които собственоръчно изработва.

Фернандо и Папуниду - световна елегантност

Бляскав Фернандо Монтаньо на тази галацеремония. Солистът на Кралската опера и балет на Великобритания бе облечен в бял смокинг и така показа на присъстващите господа правилния начин да се появят. Папийонката с патладжанен цвят на Lanvin бе точно на мястото си, в компанията на копринена кърпичка в същия цвят. Монтаньо връчи една от големите награди на гръцката бизнесдама Марина Папуниду, притежател на хотел „Премиер“ в Банско. Тя беше облечена безупречно и по френски маниер, като малкото синьо украшение с пера напомняше конните надбягвания „Аскот“.

.

 .

Печеян и Пенкова разнообразиха конкурса

С много вкус и най-вече разнообразие почетният председател на конкурса Мариана Печеян поднесе своята представа за вечерно облекло. Тя бе успяла да съчетае цветовете на капучино и сметанов сладолед, което беше добре, предвид топлото време. На фона на портрета на Кралицата, рисуван от Румяна Георгиева, тези цветове деликатно помръкват предвид богатия на цветове кралски гардероб. Наградената с почетен диплом Evolution Васка Пенкова компетентно е съчетала черно и бяло, без да прилича на песен на Георги Христов. Обединяващото в този кадър е истинското старание, любовта към цветовете или талантливото им ограничаване.

.

 .

Кралицата на счетоводството покори с бродерия

Камелия Терзийска се нареди в челната тройка от печеливши не само за своя професионален труд, но и за моден такъв. Пищната й рокля покори присъстващите с деликатна бродерия, уверен клош, спускащ се до низините на пода, водопад от блясък и искри, подходящи за всеки червен килим. Комплименти и за сина на Терзийска, който с младежки усет за естетика тръгва уверено към светското внимание. Отминавам маратонките, каквито младите мъже могат да си позволят в тези времена, но на друго място.  

.

 .

Италиански моден принос на конкурса

Почетният консул на Италия в Пловдив позира тържествено с две заслужили дами. Имам забележки към вратовръзката му, спусната малко по-ниско под яката, отколкото аз позволявам. Лъчезарният Джузепе де Франческо кавалерства достопочтено на наградените Гери Сарафски и Гери Пеева, всяка със своята представа за мода. Без да наранявам нечии чувства, ще спомена, че цветовете на двете рокли могат да бъдат използвани за друга декорация. Критиката ми не засяга блясъка и великолепието на техните постижения и аура. Дори сякаш намирам за добра повече кройката, отколкото цветовете.

.

 .