0

А ко сте здрав, не страдате от високо кръвно или мигрена и ви боли глава, замислете се дали не сте се дехидратирали. Главоболието, особено в топлите дни, може да се окаже и в резултат на обезводняване. Затова, пийте повече вода и стойте далеч от алкохола, тъй като той допълнително дехидратира тялото ви.

Студен компрес или лед на челото, или студен душ буквално ще вцепенят болката. От студеното съдовете на кръвоносната система се свиват, притокът на кръв в главата се подобрява. Ако обаче сте хипертоник, не правете това, тъй като въпросните съдове и без това са свити. Тогава вземе хапчетата си срещу високо кръвно.

Топла кърпа на тила или вана облекчават главоболието, ако то е причинено от стресиращи ситуации. Топлината отпуска напрегнатите мускули, като по този начин премахва пулсиращата болка. За целта можете да наложете грейка с топла вода върху тила или вземете горещ душ, насочвайки струята върху тила си.

Друга алтернатива е да напълните ваната с поносимо гореща вода и да потопите ръцете си в нея. Това ще подобри кръвообращението и ще ви донесе желаното облекчение.

Ако страдате от хронично главоболие, можете да се потопите краката си в леген с топла вода и да останете така няколко минути. Правете процедурата преди лягане.