0

Л имонът е много ефективен и мощен лек за овладяване на главоболие, тъй като действа освежаващо и едновременно с това и релаксиращо. Цитрусът поддържа киселинно-алкалния баланс в нашето тяло в оптимални норми. Това има голямо значение за проявата на пристъпите на мигрена.

Приемът на топла вода всяка сутрин най-добре комбинирайте с консумацията на сока от 1/2 лимон. Този прост метод гарантирано ще намали интензивността на мигренозните атаки и тяхната продължителност.

Друг вариант е да се прилагат лимонови кори като компрес на челото. Това гарантира незабавно облекчаване на болката.

Не само зелената ябълка, но и ябълковият оцет са ефективни средства, с чиято помощ ще преборите главоболието. Те възстановяват киселинно-алкалното равновесие в организма. Доказано е, че ароматът на зелената ябълка е средство, което също редуцира мигренозното главоболие.

Ако сутрин се будите с главоболие, изяжте парче ябълка, поръсено с малко сол. След това изпийте чаша топла вода.

Ако решите да се справите с главоболието с помощта на ябълков оцет, то към съд с вряща вода добавете малко от течността. Задръжте поне десет минути главата си над него, покрита с кърпа, Друг вариант е добавянето на малко оцет към чаша вода. Добре да прибавите и малко мед и лимонов сок. Пийте до две-три дози от този лек.