0

С лужители на Националния политехнически музей и лекари от Националната пациентска организация ще показват под микроскоп бактерии, микроби и всякакви болестотворни микроорганизми на деца. След това хлапетата ще ги рисуват. Това е част от интерактивната игра, чрез която малчуганите ще бъдат учени да си мият ръцете не само преди хранене, но и когато са пипали нечистотии. Играта лекция е част от националната кампания „Ваксинко“ която се провежда за втора поредна година по инициатива на Национална пациентска организация. Така се отбелязва и Европейската имунизационна седмица, която тече от 24-30 април.

По време на събитието д-р Иван Вецев от Национална пациентска организация ще изнесе интерактивна лекция на малките слушатели и техните родители, на която ще разкаже повече за това как функционира имунната система, какво я застрашава и как да се грижим за колективния имунитет на обществото. Ще разберем повече за ваксините, защо защитата от ваксинопредотвратими заболявания е толкова важна и кои са най-уязвимите групи сред населението.

Наблюдението на микробите под микроскоп ще започне от 11.00 часа в Националния политехнически музей в София (ул. Опълченска 66).