0

Екип на здравното министерство ще посети днес Пловдив, за да провери на място общата организация и изпълнението на дадените указания за работа в огнищата на случаи от морбили и в рисковите групи.

Както „Монитор” съобщи вчера, заболелите от морбили, приети в Инфекциозна клиника в Пловдив са седем, като пет от тях са бебета на възраст между 2 месеца и 2 години.

Заместник-министърът на здравеопазването д-р Галин Каменов и изпълняващият длъжността главен държавен здравен инспектор д-р Радосвета Филипова ще посетят града. Те ще разговарят с районните здравни инспектори и местните власти, съобщи БНТ.

Продължава имунизацията на влезлите в контакт с болните от морбили, като приоритетно се поставят ваксини на лица до 18-годишна възраст в огнищата на случаи от морбили – съседни семейства, роднини и приятели, които са били в контакт и е съществувала възможност от заразяване.

В цялата страна се прави преглед на неимунизираните деца в пациентските листи на общопрактикуващите лекари и се извършва селективна имунизация.