0

United Group успешно рефинансира облигации с падеж през 2026 г.

United Group, водещата телекомуникационна и медийна компания в Югоизточна Европа, успешно рефинансира 600 милиона евро първостепенни обезпечени облигации с падеж през 2026 г. чрез пласиране на нови 750 милиона евро първостепенни обезпечени облигации.

В допълнение към рефинансирането на горепосочените облигации средствата от предлагането ще бъдат използвани за изплащането на изтеглени суми по съществуващата револвираща кредитна линия от първи ред.

Янез Живко, вицепрезидент Финанси в United Group, коментира: „Доволни сме от силното търсене на нашите нови седемгодишни облигации на стойност 750 милиона евро.

Тази трансакция е в съответствие с нашата финансова стратегия за проактивно уреждане на задълженията с краткосрочен падеж и изграждане на стабилна дългосрочна финансова структура.

Рефинансирането се случва на фона на устойчив ръст на приходите и коригираната EBITDAal от 28% и 25% CAGR съответно за периода 2015-2023 г., дължащ се на комбинация от органично развитие и придобивания. То следва и успешния рунд на рефинансиране от 1,73 млрд. евро през януари 2024 г.