0

Т реньорът на Левски Станислав Генчев си признава, че не се страхува от критиките, напротив, обичал да има такива, защото му помагали да работи.

Трябва да признаем обаче, че Генчев изпревари всички и сам си призна за слабости в играта на тима при 1:0 със Славия. И със сигурност те са свързани с едно звено, което отсъстваше в голяма част от този двубой. Това е халфовата линия.

Навремето един бивш кондиционен треньор на Левски – Трендафил Терзийски, обичаше да цитира Боби Робсън, с който бяха работили заедно в Спортинг. Англичанинът имал следната приказка: „Кажи ми каква халфова линия имаш, за да ти кажа с какъв отбор разполагаш“.

На пръв поглед Генчев има доста халфове на разположение. Лошата новина за него обаче е, че само един от тях в момента е потенциален незаменим титуляр. И това е Карлос Охене. Ганаецът е почти незаменим. Лошото обаче е, че има здравословни проблеми и на „Герена“ поемат сериозен риск да не му позволят да се оперира на момента. Марин Петков, Ел Джемили, Фадига може и да са добри играчи, да имат качества, да вкарват и голове, но явно са по-силни като резерви, а не като титуляри. И това е видимо в двубоите със съперниците, които се опъват малко повече на „сините“. 

Целия анализ четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"