0

П ринципът „Изкуство заради самото изкуство“ може и да създава шедьоври, но „Българи заради самите българи“ няма как да е концепция за успех в ЦСКА. Тя е единствено бягство от отговорност, а още във втория мач се видя, че Александър Томаш няма как да се прикрие зад този сладникав декор, на който Сектор Г да ръкопляска макар и до време. 

Срещу Ботев Пд дали заради желание да покаже патриотична толерантност, дали заради демонстрация на тъжната действителност пред очите на „червената“ публика или просто заради недостатъчно познаване на кадровия ресурс, Томаш стартира с трима българи – Християн Петров, Иван Турицов и Станислав Шопов. „Армейците“ изглеждаха неубедителни срещу „канарчетата“ и в един почти равностоен мач загубиха основно заради грешката на Християн Петров. В следващия мач, вече без илюзии и заиграване с нашенското, Томаш извади напълно чужд състав с 11 чужденци от 10 различни държави и победи безалтернативно.

Вярно е, че и съперникът Локо София е далеч от нивото на Ботев Пд, но може да се доверите на инстинкта си, че това ще бъде политиката на Томаш и занапред – да играят най-добрите без никакви промоционални пакети за играчи, само защото са българи. Иначе е повече от сигурно, че Томаш иска и знае как да работи с български ресурс, което го е показал и в предишните си отбори. 7 от 10-те играчи, на които е залагал най-много в треньорската си кариера са българи. 

Целия материал четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"