0

Треньорът на Черно море и селекционер на България Илиан Илиев сподели пред „Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящата среща с Лудогорец в Разград. Той посочи кое ще бъде ключовото в двубоя и разкри подробности около ситуацията с Илиан Илиев- младши. 

- Какви са ви очакванията за предстоящата визита на Лудогорец?
- Както преди всеки един мач, независимо срещу кого излизаме, очаквам да излезем и да покажем една добра игра. Искам да сме организирани и компактни. Това са неща, които всеки един треньор ги иска. 

- Успяхте ли да се запознаете с техните силни и слаби страни?
- Ние познаваме добре Лудогорец. Успяха да вземат няколко нови попълнения. Те със сигурност няма да изневерят на стила си и ще бъдат агресивни предвид, че играем на техен терен. Имат добри футболисти и ние трябва да сме изключително концентрирани във всяка една фаза на играта. 

- Мотивирани ли са играчите? Как премина тренировъчния процес през седмицата?
- От дълго време сме заедно с момчетата. При нас този въпрос с мотивацията го няма. Ясно е, че винаги излизаме за победата. Точно това е и причината през последните години да имаме добри резултати. Иначе през седмицата всичко премина по нормален начин.

- Концентрацията ли ще бъде ключова за този двубой?
- Принципно - във всеки един двубой е ключова. Особено в един мач като този, където противниковите футболисти наказват всяка една твоя грешка. Концентрацията в такива срещи е наистина много важна. Ние на свой ред трябва да се възползваме от техните грешки. Ще се опитаме да използваме по максимално добър начин празните пространства, които те оставят. За да се получат нещата, трябва да държим топката, а не тя да бъде в притежание на противниковите играчи. 

- Наясно ли сте с титулярните 11?
- Честно казано, не! Имаме проблеми от мача с Крумовград. Мазир Сула е с мускулни болки, а освен това имаме и други играчи, които са под въпрос. Калкан и Уеслен със сигурност ще пропуснат срещата.

ПЕТЪР-ДЕЛЯН ИВАНОВ

Цялото интервю четете в днешния брой на "Мач Телеграф"

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX