0

К румовград преби с 3:0 Ботев Вр в мач, противопоставящ две от дънните риби в елита. Трагичен мач за врачани изигра вратарят Федерико Бариос, който сбърка фатално за втория гол, а освен това направи и дузпа с червен картон, след която беше оформен крайният резултат.

Крумовград поведе в 33-ата минута. Серкан Юсеин получи топката по десния фланг на нападението, след което центрира към точката за изпълнение на дузпа, където Рафаел Фуртадо изпревари персоналния си пазач и стреля с глава, за да порази целта и да даде аванс на своя тим. 

В 47-ата минута Момчил Цветанов центрира топката в наказателното поле на Ботев Враца, където Федерико Бариос увисна и не успя да играе с топката. Матеус Енрике пък се възползва от грешката и изпревари Мартин Ачков, за да прати топката в опразнената врата. 

Матеус Енрике изведе по перфектен начин зад гърба на защитата Рафаел Фуртадо. Бразилецът успя да финтира Бариос, който му препречи пътя към вратата, а Венцислав Митрев не се поколеба да посочи бялата точка. Главният съдия бе повикан да преразгледа ситуацията на ВАР-монитора, след което Митрев промени решението си за жълт картон на колумбиеца на червен, като той бе изгонен. Серкан Юсеин се нае с изпълнението на дузпа, стреля в долния ляв ъгъл и реализира в 71-вата минута.

Вратарят на Ботев Враца Любомир Василев, който влезе на мястото на Даниел Генов след червения картон на Федерико Бариос, записа първия си мач в професионалния футбол.