0

Л удогорец обяви привличането на национала на Швеция Едвин Куртулуш, който е етнически косовар. Той ще бъде представен официално от спортния директор Георги Караманджуков утре, след като днес е очакван да пристигне в лагера на "орлите" в австрийското градче Бад Харинг.

24-годишният централен защитник, който идва от Хамарби, а преди това се е подвизавал в Халмщад, е трети входящ трансфер на 13-кратния доминатор от Делиормана. Преди него Лудогорец взе бившия вратар на Борусия Дортмунд Хендрик Бонман и национала на Кабо Верде Дерой Дуарте, който също утре ще бъде официално представен.

„Телеграф” провери каква е цената на Куртулус в специализирания сайт „Трансфермаркет”. Ъпдейтната към 13 юни, сумата е 3,5 млн. евро.

В прессъобщението на Лудогорец се уточнява, че преговорите с Хамарби са финализирани успешно в петък, а Куртулуш е преминал медицински изследвания и фитнес тестове.

Шведът с косовска кръв е бил наблюдаван дълго от скаутското звено на разградчани, но трансферът му е станал възможен сега. За 2 сезона и половина в Хамарби 187-сантиметровият здравеняк е записал 66 мача и е отбелязал 3 гола. Понастоящем Едвин е национал на Швеция, като вече е изиграл 4 официални срещи. Има и 21 участия за младежкия национален отбор на Косово.

 “За мен е чест да дойда в такъв амбициозен клуб като Лудогорец, който винаги има високи цели. Нямам търпение да се включа в тренировките и мачовете”, сподели Куртулуш на тръгване за Австрия.

Дребна подробност е, че разградчани го анонсираха като ново попълнение с печатна грешка в името - вместо КуртулуШ, го изписаха КуртулуС, независимо че в  спелинга на косоварските имена крайното С е задължително Ш.