0

А ржентинската футболна суперзвезда Лионел Меси настоя, че сънародникът му Лаутаро Мартинес заслужава "Златната топка" повече от всеки друг, тъй като капитанът на италианския Интер е имал "грандиозна година". Мартинес е в списъка от 30 кандидати за отличието през тази година, а победителят в класацията ще бъде обявен във френската столица Париж на 28 октомври.

Аржентинецът съчета успехи и на клубно, и на национално ниво, печелейки титлите с Интер в Серия А и с държавния отбор на родината си в Копа Америка, където отбеляза победния гол във финала и стана голмайстор на турнира. "Той имаше грандиозна година. Отбеляза във финала на Копа Америка и бе топреализатор. Заслужава "Златната топка" повече от всеки друг", заяви Лионел Меси след победата на Аржентина с 6:0 над Боливия, цитиран от италианския вестник Gazzetta dello Sport.

"Надявам се Лаутаро да спечели. Ако не стане тази година, съм сигурен, че ще се случи в бъдеще", коментира и селекционерът на аржентинския национален тим Лионел Скалони по-рано тази седмица.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX