0

Ж урналист, който подкрепя Манчестър Сити, разкри интересни подробности около организацията на финала на Шампионската лига.

По-рано пък феновете на Манчестър Сити се оплакаха за лошото функциониране на транспорта в Истанбул преди мача на олимпийския стадион "Ататюрк". 

Според The ​​Independent проблемите идват от факта, че УЕФА е препоръчала на феновете на Интер да пътуват из Истанбул с метрото, а феновете на Манчестър Сити със специални шатъли.

„До четири следобед вече имаше огромна опашка за автобуси и изобщо нямаше удобства, за които ни казаха. Донесохме вода и се подготвихме за факта, че няма да има тоалетна. Но ние стояхме на жегата 45 минути и когато най-накрая се качихме в автобусите, полицията и стюардите ни взеха водата, защото нищо не можеше да се внесе на стадиона. Нашият автобус караше два часа, но други пътуваха три и през цялото това време нямаше вода и тоалетни. Едно момче повърна в автобуса от жегата, след което всичко се разпръсна по пода. Други имаха такава нужда от тоалетна, че пикаеха от прозорците. Казаха ни за друг автобус, в който някой е казал на шофьора да спре“, каза Ник Степълтън, журналист изпитал неудобството на пътуването към стадиона. 

„Първото нещо, което направихме, когато пристигнахме, беше да отидем до фен зоната, за да използваме тоалетната. Баща ми (както се казва в статията, той е на 77 години) беше горещ, чувстваше се слаб и уморен. Имаше само 10-15 тоалетни на 20 хиляди души.

На стадиона жените трябваше да клякат до оградата, защото иначе трябваше да чакат на опашка цял час. Една жена ми каза, че по някое време избухнала в сълзи от отчаяние.