0

М акар и да свързваме есента с периода, през който листата от дърветата започват активно едно по едно да падат, при секса това е точно обратно пропорционално.

За разлика от повехналите клони, желанието през есента се увеличава. Любопитен факт, е че именно началото на този период е най-подходящо за забременяване.

Хормон

Есента е сезон, през който хормоните се увеличават и желанието за секс е в своя пик. Температурите падат, но гушкането зачестява. За да се заредим с енергия за работния ден, сексолозите препоръчват по това време на годината да започвате деня си със секс.

Най-подходящите пози за ранните часове са кучешката и мисионерската. Сексът в банята е една добра възможност да се разсъните, и то по най-приятния начин. Френската любов рано сутрин е най-добрият енергиен източник за силната половина от човечеството. Бъдете сигурни, че събуждайки партньора с нежни ласки, ще го заредите с енергия за целия ден.

Витамини 

За да се разбере как сезоните влияят на нашето либидо, изследователски екип от университета Лудвиг Максимилиан в Мюнхен създава проучване. Резултатът е доста изненадващ. Според него най-добрият секс също е през есента. И не само защото навън е студено.

Веднага щом започне хладното време ние прекарваме повече време между  четирите стени на апартамента. В приятна и романтична атмосфера копнеем за близост. Учените установяват, че има и други причини, поради които правим по-добър секс през есента, отколкото през всеки друг сезон.

А именно телата ни се адаптират към сезоните, което се разпознава най-вече по производството на хормони: нивото на мъжкия тестостерон достига най-високата си стойност през есента, а производството на естроген също е най-високо в женския организъм точно в този момент.

Това води до увеличаване на желанието за секс. И тъй като сексът повишава нивата на окситоцин - хормона на любовта и гушкането, както и на допамина - хормона, който ви кара да изпитвате удоволствие, правенето на повече секс може да помогне за ограничаване на всякакви чувства на тъга или меланхолия, които есента може да предизвика.

Любов 

Има още една причина да помислите, когато става въпрос за правене на любов през есента. Всъщност децата, заченати през този период, се раждат през лятото.

Благодарение на голямото количество витамин D те имат перфектните предпоставки за здрави кости и добра имунна система. Затова есента е идеалното време за правене на любов.