0

Един от най-атрактивните участници на BKFC – Живко Стоименов, застана говори пред камерата на Gong.bg. В него той обърна внимание на много различни теми преди битките в София. Грандиозното шоу ще бъде излъчено по DIEMA SPORT 2 и новия специализиран канал Fight Klub.

ВИЖТЕ И ГОСТУВАНЕТО НА ЖИВКО В МАЧКАСТ

- Казвам добър ден на една от звездите ни в бойните спортове - Живко Стоименов, как си първо ?
- Здравейте, добре, супер с настроение. Готов за поредната тренировка.

Живко Стоименов с екипа на "МачКаст"

 Живко Стоименов с екипа на "МачКаст"

- Записа дебют, и то с нокаут още в първия рунд. Очакваше ли толкова лесен наглед мач ?


- Честно казано не. Очаквах да се играят пълните три рунда. Готвих се за пълните три рунда. По скоро моята визия бе, че мача ще е премине или със съдийско решение, натискайки го с борба и контрол. Искаше ми се да го нокаутирам, но честно казано признавам си, не бях сигурен, че това ще стане, тъй като той не беше записвал загуба с нокаут до сега. Има много здрава брадичка и този резултат дойде като изненада, и го бихме в неговата силна част, защото той е striker, което ме удовлетворява доста.

Билети за голямото събитие на 22 март ще откриете в Grabo.bg!

- Съперника ти в този мач, Драме Шериф, заяви че е загубил, защото не е свикнал да спират мача толкова рано. Как реагираш на това оправдание ?

- Отваря се в интернет, може да се види. След десен ъперкът се свлече и падна долу, засипах го със серия от удари, а той по никакъв начин не даде сигнал, че може да се върне в мача. Какво да ви кажа, типичното оправдание на човек, който явно не обича да губи. Ако бях на негово място щях да стисна ръката на противника и да призная положителния резултат. Сами Шилд, рефера който беше, легенда в бойните спортове също коментира, че края е бил абсолютно на място. Понякога на такива състезатели в такава ситуация рефера може само да им от полза. Дори и да беше оставил мача още две или три секунди аз нямаше да спра да удрям, оттам и последици можеше да са по-големи. В крайна сметка това е спорт и съдиите са там, за да решават правилно нещата и понякога да работят в полза на обречения, както се казва.

- Да се върнем няколко години назад, как въобще реши да се занимаваш с бойни спортове ?

- На мен винаги си ми е било заложено. Аз още от ранни детски години гледах кеча, американския цирк. Прилагах хватки на съучениците и винаги си ме влечеше. Отворих в интернет и видях школата на Pitbuls и Gladiator Bokido начело с Емил Казаков и Кирил Алексиев. Кирил, в чиято зала сме, е създател на системата Bokido. Те двамата създадоха много бойци и тръгнахме от тези школи. Дори тук в тази зала сме имали доста състезания. Помагаме си с тях и така. Днес ще проведа спаринг с Илиян Андриянов, който също ще участва на BKFC. Бях го забелязал на предишните гали, че е доста талантлив, много разчупен състезател. Аз обичам да колаборирам, и когато видя, че някой има качества с удоволствие бих тренирал с него.

- На кой боец се стремиш да подражаваш и кой те вдъхновява ?

- Аз съм фен на Колби Ковингтън от UFC, той е борец. Последния мач срещу Леон Едуартс той загуби, но ми харесва, защото има изключително кардио и ги тормози с борба. Играе 5х5 на пълно темпо и му следа всеки мач. Мисля, че все още може да стане шампион на UFC, ако си налага тази игра, която правеше преди. Брок Леснар също така много ми харесва. Той е ретро боец от тежката категория, но за тези килограми аз не съм виждал по-бърз и по-експлозивен над 100 килограмов боец. В момента вече се пенсионира, но ще си остане легенда, на която аз бих искал да подражавам. Изключителен боен атлет и талант.

- Имаш ли някакъв ритуал или нещо друго, което да правиш преди да излезеш на ринга ?

По скоро гледам да се фокусирам и да работя много върху менталната и психическа част, аз го казах и в други интервюта. За мен в бойните спортове над 60 % от всичко е психика. Ти може да излезеш срещу някой, който има повече качества, но ако психически си по-силния и умееш в критичните ситуации да се съхраниш от боя, то ти надделяваш.

- Когато си на ринга и видиш някой, че те наиграва и е по-силен от теб, какво ти се върти в главата?

В никакъв случай не ми минава момент на пречупване, по скоро мисля веднага как да обърна мача и да направя правилните неща, за да взема аз превес. Общо взето е това, но има и доста състезатели, които се пречупват.

- Как реши да се боксираш с голи ръце и има ли някой, който вече го е правил и ти дава съвети?

Да, съветвах се с доста от състезатели, които играха преди мен. Реших, защото е зрелищно и е нещо различно. Малко го сравнявам като с гладиаторите от едно време. Адреналина е много по-различен, атмосферата е много по-различна и едни удар може да реши всичко. Виждам колко много интерес има към това нещо и смятам, че моят стил също е подходящ за там. Знаете, че аз играя агресивно, боксирам се имам силна дясна ръка, нокаутьор съм, както се казва. Смятам, че това ще ми пасне, не остана и ще видим скоро.

- Чувстваш ли се напълно подготвен за това, което ти предстои ?

Да, аз малко така влязох от мач в мач, подготовка в подготовка, това понякога изхабява психически, но аз успях да се съхраня. Гледам сега да не „прегарям“, дори по някога тренирам по веднъж на ден, та когато дойде мача да имам в себе си тази страст и „живец“ за бой.

- BKFC ще се проведе в България за втори път само в рамките на няколко месеца, какво говори това за бойния спорт у нас като цяло?

Това е голяма крачка напред и един голям плюс за бойните спортове и Любомир Геджев, който го организира. Виждам, че все повече започват да ни забелязват. Ето сега голяма верига от щатите идват за първи път в Европа и избират България. Това е само плюс, нещата вървят добре и аз съм много оптимистично настроен и смятам, че следват още по-хубави неща оттук нататък.

- Този път ще видим и женска битка на ринга, ще нажежи ли това още повече страстите?

По скоро много хора ще проявят възмущение. За мен жените нямат място на бой с голи ръце. Като цяло аз също не смятам и, че жените въобще имат място в бойните спортове. Те са крехки създания, които имат друго приложение и значение в живото. Да подкрепят мъжа и да са до него, но всеки си има гледна точка. Това е мое мнение и то не е фактор.

- Какъв тип бойци според теб имат най-голямо предимство в подобна среща?

Бойци, които са готови да понесат колкото е нужно и да върнат колкото е нужно, за да стигнат до победата. Пак тук е малко до характер и до воля и много до психика и умения. Трябва да имаш боксови умения, защото това си е бокс.

- Много хора първия път, когато се проведе това събитие отписваха боксьорите, защото те са с ръкавици и са свикнали да се пазят по някакъв начин. Видя ли се, че те не се справят толкова добре или точно обратното ?

Мисля, че боксьорите имат доста голям превес, защото все пак това си е бокс. Играе се по правилата на бокса, няма кой знае какви промени, освен времетраенето. Тук е 5 рунда по 2 минути. Смятам, че имат доста голям превес, но това е гола ръка и един удар може да реши всичко.

- На 22 март ще се изправиш срещу Юнус Батан, мнението ти за него и взел ли си съвет от Младен Илиев как да го победиш по-лесно?

Не съм се чувал с Младен Илиев. Писахме си за този мач и трябваше да се видим да говорим, но това за мен е малко излишно, защото това няма да реши нещо, защото мач с мач не си приличат. На него може да му е пасвал един тип игра, на мен може да ми пасне друг тип игра. Със сигурност стратегията, с която той подходи беше много добра. Изчака си го, победи и го надлъга, както се казва. Затова стратегия като неговата би била подходяща в този случай.

- За финал да кажеш нещо на хората, които все още нямат билет за тази гала вечер, и да си пожелаеш нещо в професионален и личен план, разбира се.

Да ми пишат на мен или да вземат от сайта, може да се вземе билет и на място. Със сигурност да дойдат да подкрепят всички български бойци и мен. Ще имаме нужда от подкрепата на хората и си пожелавам зрелищна победа, като аз и противника ми да излезем с възможно най-малко поражения. Аз съм реалист и знам, че няма как да се без абсолютно никакви поражения, но да са най-малко, защото все пак живота продължава напред с други мачове.

Граф срещу Шафер е дамското украшение на BKFC 58!

Боецът Живко Стоименов: Нямам загуба на профиринга в България! (ВИДЕО)

Наш боец се преклони пред Васил Левски! (ВИДЕО)

Бръснаря ще вдига адреналина в „Арена София“!

Пролетта на Психопата! „Най-ужасния човек на Балканите“ е готов да унищожава в София

„Наемния убиец“ от Египет, който е готов да разтърси „Арена София“!

Зохраб Азимов: В България ще разберат защо прякорът ми е "Легендата"!

Боецът с две висши образования Тони Маркулев: Георги Валентинов ме удари два пъти в слабините, но въпреки това го победих (ВИДЕО)

Представителят на BKFC за България Любомир Геджев: Бихме рекорда на Щатите по продадени билети за бокс с голи ръце! (ВИДЕО)

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX