2

М артин Божанов - Нотаруса е сменил ЕГН-то си през 1999 г. Няма данни той да е сменял имената си, съобщиха официално от служба ГРАО.

Информацията идва след като Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков възложи да бъде изготвен доклад от проверка, която да установи кой и защо е сменил Единния граждански номер на убития наскоро Мартин Божанов, по известен като Нотариуса.  

КЛУБЪТ НА НОТАРИУСА: Правосъдният министър ще инициира производства срещу магистрати, посещавали заведението „SS“

"Това, което аз зная, без да съм получил доклада, че въпросното ЕГН е било променено 1999 или 2000 година. Не е необичайна новина, че има хора с променено ЕГН. По данни, с които аз разполагам, такива са над 70 000 в България. Промяната на ЕГН става чрез съдебен акт и по реда охранителните производства за установяване на факти по ГПК. За съжаление този тип искови производства, особено в годините преди присъединяването на България към ЕС, беше използван основно за преодоляване на черни печати в паспортите за хора, които работеха нелегално. Най-вероятно проверката в МРРБ ще установи наличието на подобен съдебен акт. Оттам нататък ще трябва да се види кой е този съд и на базата на какви доказателства е постановил тази промяна", отбеляза той. 

ЖИВКО КОЦЕВ: Не разполагаме с имената на членовете на клуба на Нотариуса

НЕ РАБОТИ ОТ 2 ГОДИНИ: 18 камери следели клуба на Нотариуса! (СНИМКИ+ВИДЕО)

По акт за раждане той е роден на 21 март 1973 г. Лицата, родени през въпросната година не са получавали автоматично ЕГН.

Системата с ЕГН е въведена през 1977 г. в Народна Република България. Тогава анкетьори са минавали по домовете, за да събират информация за българските граждани с цел създаване на Единни граждански номера. По-късно е констатирано, че при тази първична анкета са допуснати грешки.

ПРИ АКЦИЯ: Иззеха компютри и документи от частния клуб на Марто Нотариуса! (ВИДЕО)

РАЗКРИТИЯ СЛЕД ПОКАЗНИЯ РАЗСТРЕЛ: Нотариуса имал 25 дела

 

Съгласно електронния регистър на населението, за лицето Мартин Ангелов Божанов има следната информация: До 01.03.1999 г. лицето е било с ЕГН 730322ХХХХ, след което ЕГН му е променен на ЕГН 730321ХХХХ. Няма данни името (собствено, бащино или фамилно) на лицето да е променяно.

ЕГН номер се състои от десет цифри. Първите шест цифри показват датата на раждане на лицето, деветата цифра обозначава пола на лицето – тя е четна за мъж и нечетна за жена. При смяна на ЕГН последните 4 цифри са контролни и се сменят служебно. Това е причината последните 5 цифри от ЕГН на Мартин Ангелов Божанов да са променени.

ОЩЕ РАЗКРИТИЯ: Опитали да отвлекат Мартин Нотариуса!

СЛЕД СРЕЩА В ПОПУЛЯРНО КАФЕНЕ: Гери от „Къртицата“ омаяла Марто Нотариуса за час

МАЛКО ПРЕДИ ДА ГО ГРЪМНАТ В ГЛАВАТА: Нотариуса водил 2 разговора със знакови фигури

В хода на настоящата проверка ГД ГРАО установи, че още през 1992 г. в актовете по гражданско състояние във връзка със сключен граждански брак и раждането на наследник, Мартин Ангелов Божанов е записан с ЕГН 730321ХХХХ. Лицето има сключени общо 4 граждански брака и регистрирани 3 развода с ЕГН 730321ХХХХ.

ГД ГРАО не разполага със съдебно решение с мотиви за промяна на ЕГН на лицето Мартин Ангелов Божанов.

Оригиналите на актовете по гражданско състояние се съхраняват 130 г. в актовите книги в общинските администрации.

НОВИ ФАКТИ: Съпругата на Мартин Нотариуса служител в ГДБОП

САМО В "ТЕЛЕГРАФ"! Жената на убития Мартин Нотариуса лъсна гола! (СНИМКИ 18+)

Ивайла Бакалова ЕКСКЛУЗИВНО пред „Телеграф“: Марто Нотариуса използваше болната ни съдебна система, за да печели!

Както е посочено по-горе, причините за смяна на ЕГН могат да бъдат несъответствие между датата на раждане на лицето, вписана в акта му за раждане, и датата, съдържаща се в ЕГН, както и между пола, вписан в акта му за раждане, и пола, съдържащ се в неговия единен граждански номер.

В Регистър на населението – Национална база данни „Население“, има запис за 94 452 лица с коригиран ЕГН (сменен ЕГН на лицето) към 09.02.2024 г.

Към момента служители на МВР не са извършвали проверка на място в ГД ГРАО по изясняване на наличната фактология за лицето Мартин Ангелов Божанов.

Правосъдният министър за разследването срещу Нотариуса: Тази история може никога да не се разплете

СДВР: Сигналът за убийството на Нотариуса е подадено с 55 минути закъснение (ВИДЕО)

РАЗКРИТИЯТА ПРОДЪЛЖАВАТ: Мартин Нотариуса притискал магистрати! (ВИДЕО)

РАЗКРИТИЯ: Нотариуса правел мръсен бизнес с Темида

ДЕНКОВ ЗА УБИЙСТВОТО НА НОТАРИУСА: Мартин Божанов няма досие, разследван е само от журналисти

РАЗКРИТИЯ: Убитият Мартин Нотариуса изнудвал Мис България! (ВИДЕО)

УБИЙСТВОТО В СТОЛИЦАТА: Нотариуса гръмнат в главата и в тялото

ИЗВЪНРЕДНО: Убиха известен нотариус в София! (СНИМКИ)