0

Трагедия

Двама полицаи, преследвали с патрулка автобус с бежанци, загинаха в катастрофа в Бургас. Полицейската кола се врязала в автобуса, препречвайки пътя му. На място загинаха 31-годишният старши полицай Йордан Илиев и 43-годишният Атанас Градев, командир на отделение в сектор „Охранителна полиция“.

БУЛФОТО/МВР

Потоп

Потоп удави Карлово. В понеделник вечерта над града се изсипаха 80 л на квадратен метър. Дъждът причини тежки поражения.

БГНЕС/МВР

Рекорд на Гинес

Най-младият пилот, обиколил сам света - Мак Ръдърфорд, кацна на българска земя. 17-годишният Мак тръгна на околосветско пътешествие преди по-малко от половин година от София. Той премина през 52 държави и записа два рекорда на Гинес - за най-млад пилот, обиколил света сам, и за най-млад човек, обиколил света с ултралек самолет.

БУЛФОТО

Поклонение

Стотици миряни във Варна се преклониха пред мощите на свети Лука. В катедралния храм „Св. Успение Богородично“ бе отслужена архиерейска света литургия от Техни Високопреосвещенства Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и Неврокопския митрополит Серафим.

БУЛФОТО

Шествие

Мирно шествие за свобода и независимост се проведе в столицата по случай Деня на независимостта на Украйна. Шествието премина през централната част на града.

БТА

Ракетна атака

Транспортен работник е застанал до жестоко ударен влак след руската ракетна атака срещу железопътна гара в украинското село Чаплине в Деня на независимостта в Украйна. По последни данни броят на загиналите е 25 души.

БТА/АП

Вопли от Космоса

НАСА публикува запис от ехо, идващо от свръхмасивна черна дупка и достъпно за човешките уши. Звуковите вълни са извлечени от галактически куп „Персей“, намиращ се на 250 милиона светлинни години от нас.

.

 .
Ройтерс