0

Ч ерно море и ЦСКА не успяха да се победят в двубой от 10-ия кръг на българското първенство, който завърши при резултат 0:0.
По този начин „моряците“ остават непобедени на „Тича“ в цели 24 мача или от края на сезон 2022/2023 г. „Армейците“ пък прекъснаха серията от две поредни загуби от варненци.

С това равенство тимът на Илиан Илиев събра 19 точки и се намира на 3-то място във временното класиране, докато хората на Александър Томаш вече са 11-и с 10 точки в актива си.

Непосредствено преди началото на срещата в групата на Черно море бе направена смяна. Влатко Дробаров получи контузия на загрявката и вместо него като титуляр започна Ренан Арияш. В групата на мястото на Дробаров влезе Берк Бейхан.

Първата сериозна ситуация в мача дойде в 25-ата минута и бе за гостуващия тим. Тибо Вион центрира от корнер, а топката стигна до Джонатан Линдсет, който я отклони, но тя премина встрани от вратата на домакините. В 32-ата минута Черно море можеше да открие резултата. Мазир Сула центрира от корнер, а Даниел Димов засече топката с глава на първа греда, но неточно. Минута по-късно вратарят на ЦСКА Густаво Бусато спаси опасен удар на Ренан Арияш от границата на наказателното поле. В 41-ата минута Джейсън Локило стреля опасно от над 25 метра, но топката попадна в ръцете на вратаря на домакините Пламен Илиев.

Черно море прие ЦСКА пред пълни трибуни на Тича
Черно море ЦСКА Черно море ЦСКА Черно море ЦСКА
22

В 61-ата минута на мача Илиан Илиев-младши стреля от около 20 метра, но топката попадна в ръцете на вратаря на Черно море Пламен Илиев. В 70-ата минута гол на Аарон Исека за гостите не бе зачетен заради засада. Две минути след това Дуду проби отдясно и намери в наказателното поле на ЦСКА Мазир Сула, който отправи страхотен шут, но вратарят Густаво Бусато показа класа и успя да избие топката в корнер.

В 76-ата минута вратарят на Черно море Пламен Илиев предотврати сигурен гол, след като успя да избие топката след опасен удар леко по диагонал отляво на Зюмюр Бютучи от десетина метра. В 79-ата минута Аарон Исека бе изведен зад защитата на домакините, напредна и опита техничен удар, но вратарят Пламен Илиев успя да спаси. В 80-ата минута Мазир Сула проби отляво и пусна пас в наказателното поле към Клаудиу Кешеру, който стреля от 2-3 метра, но вратарят Густаво Бусато спаси.